Ή, πώς μια ταπεινή πλατεία επιβιώνει και μπαινοβγαίνει στις κρίσεις με το κεφάλι ψηλά
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Γεννήθηκα το 1960, μεγάλωσα στην Καβάλα, γράφω στα περιοδικά από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς είμαι ραδιοφωνική παραγωγός. Έχω γράψει 20 βιβλία, δύο σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, δύο σήριαλ, ένα σενάριο τηλεταινίας και πολλά διηγήματα: αυτά είναι όσα έχουν κυκλοφορήσει γιατί είναι κι άλλα που δεν είδαν ακόμη το φώς. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Με τρία θαυμαστικά, μάλιστα. Διότι πρόκειται για μεγάλη εφεύρεση
Ή, άμα δεν πάρεις τα ποδαράκια σου να πaς κάπου ο ίδιος ( Ή και η ίδια καμιά φορά), πόσο σε τιμωρεί ο Θεούλης. Που έχει ένα κόλλημα με τη σκληρή εργασία, γι’ αυτό και δεν παίρνει ποτέ μέρος στην ταξική πάλη.
Παρόλο που λιώνεις στο μπαλκόνι(ς), παρόλο που διαμαρτύρεσαι για τη ζέστη… στο βάθος σ’ αρέσει που είναι ξανά καλοκαίρι. Για δες! Σα να μην πέρασε μια μέρα…
Κανείς δεν καπνίζει πια στα μαγαζιά, δεν «παίρνουν μυρωδιά» τα ρούχα μας, δεν ζούμε μέσα στην κάπνα…
Στην Πόλη, μια φορά κι έναν καιρό, κάποιος στεκότανε και πουλούσε χαλβά από λάσπη στη γέφυρα του Γαλατά, κι έκανε χρυσές δουλειές. Ή όπως το λένε αλλιώς οι Αμερικάνοι, "location, location, location";.
…My friend, όπως θα ’λεγε ο μακαρίτης Jim Morrison. Θα το έλεγε ως τραγούδι, αλλά κολλάει τέλεια στην Ομόνοια. Που σαν πρωτευουσιάνικη πλατεία είναι στο τσακ να αυτοκαταστραφεί.
Κολοκύθια, γιατί τα πάντα είναι όλο και πιο ακριβά, απλώς εμείς ψωνίζουμε τα φθηνοτερότερα, τα τσέτουλα, τα πιο τελευταία.