karathanos.jpg

Δημήτρης Καραθάνος

O Δημήτρης Καραθάνος αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2002. Εργάζεται στην Athens Voice από το 2005. Παίζει ροκ εν ρολ και κυκλοφορεί δίσκους με τους Dread Astaire, τρέχει μαραθωνίους και διαβάζει πολύ, προπάντων John le Carré. Ζει στη Θεσσαλονίκη. twitter: @dkarathanos

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

24653-57801.jpg
Ο δικηγόρος που καταδίκασε τον Πινοσέτ αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάντζ

Ο Μπαλτάσαρ Γκαρθόν είναι ο πιο διακεκριμένος, όσο και αμφιλεγόμενος δικηγόρος και νομικός διεθνούς δικαίου της Ισπανίας, ενώ έγινε περιώνυμος ανά τον κόσμο χάρη στον ρόλο που διαδραμάτισε πριν από δύο δεκαετίες στη σύλληψη του πρώην δικτάτορα της Χιλής, Αουγκούστο Πινοσέτ, όντας εκείνος που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψής του.

24575-57638.jpg
Ορόσημο για την πολιτική επικοινωνία η καμπάνια του Ομπάμα στο YouTube

To κανάλι του αμερικανού προέδρου ξεπερνά τον αριθμό των 200 εκατομμυρίων θεάσεων, φαινόμενο που από τη μια γιγαντώνει την ιδεολογική επίδραση της ιστοσελίδας, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον Μπαράκ Ομπάμα να απευθύνεται προσωπικά σε δυνητικούς ψηφοφόρους με έναν τρόπο πρωτοφανούς αμεσότητας και διεισδυτικότητας.

24573-57632.jpg
Βίος ανθόσπαρτος για τα γκέι ζευγάρια στη Νέα Υόρκη ένα χρόνο μετά τη νομιμοποίηση των γάμων

Δύο αλυσιδωτά συνδεδεμένες μεταξύ τους βιομηχανίες συγκρούονται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη, καθώς η πλάστιγγα έχει γείρει αποφασιστικά υπέρ της μιας: αφενός οι δικηγόροι, αφετέρου οι διοργανωτές γαμήλιων τελετών. Οι πρώτοι φορούν πλερέζες, ενώ οι εκπρόσωποι της άλλης παράταξης καταμετρούν αύξηση κερδών που φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.