karathanos.jpg

Δημήτρης Καραθάνος

O Δημήτρης Καραθάνος αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2002. Εργάζεται στην Athens Voice από το 2005. Παίζει ροκ εν ρολ και κυκλοφορεί δίσκους με τους Dread Astaire, τρέχει μαραθωνίους και διαβάζει πολύ, προπάντων John le Carré. Ζει στη Θεσσαλονίκη. twitter: @dkarathanos

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

24443-57353.jpg
Θλίψη στον Παναθηναϊκό για την απώλεια του Τζόνι Βεκρή

Έναν από τους πιστότερους συνοδοιπόρους του έχασε σήμερα ο Παναθηναϊκός, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής εξέπνευσε σε ηλικία 52 ετών ο Τζόνι Βεκρής. Πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, πρόσωπο που συνδέθηκε με την περίοδο πολυμετοχικότητας του συλλόγου και διατελών πρόεδρος στο διάστημα του διοικητικού χάσματος το 2010/11, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο διακεκριμένος δικηγόρος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και υποβαλλόταν σε πειραματική θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο δυστυχώς τον κατέβαλλε.

24442-57342.jpg
Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα για τα βρετανικά βραβεία αρχιτεκτονικής (photos)

Το περιώνυμο Stirling Prize, ολογράφως Royal Institute of British Architects Stirling Prize, είναι το διαπρεπέστερο αριστείο αρχιτεκτονικής που απονέμεται ετησίως από το Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων. Όντας το αρχιτεκτονικό ανάλογο του Booker και του Turner Prize, προσελκύει μεγάλη δημοσιότητα, ενώ η τελετή απονομής του αναμεταδίδεται τηλεοπτικά —ναι, σε κάποιες χώρες αλλιώτικες από τη δική μας η αρχιτεκτονική καρφώνει τον κόσμο στους δέκτες.

24431-57332.jpg
Ρατσιστική επιδημία βίας διαπιστώνουν διεθνή ΜΜΕ στην Ελλάδα

Τουλάχιστον 300 καταγεγραμμένες βίαιες επιθέσεις εναντίον οικονομικών μεταναστών το τελευταίο τρίμηνο στη χώρα μας αναφέρει ρεπορτάζ του Associated Press, το οποίο επικαλείται καταγγελίες μελών ρατσιστικών οργανώσεων. Ανάλογα ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν την Παρασκευή στη Washington Post, καθώς και σε άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

24419-57318.jpg
Λάβρος Μπουτάρης κατά Χρυσής Αυγής

«Τα μισά μέλη του συνδέσμου θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, το οποίο ανταπάντησε με βαρείς χαρακτηρισμούς.

24368-57170.jpg
Θεσσαλονίκη: νέα εισαγγελική έρευνα για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο

Πρόκειται για τη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση της οποίας τη διενέργεια παραγγέλνει σε διάστημα λίγων ημερών η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο σημειώθηκε κακοδιαχείριση στο Α.Π.Θ.

24367-57168.jpg
Παρουσιάστηκε επίσημα από τη Ρόμα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (video)

«Ακόμα δεν ξέρω που βρίσκομαι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, είναι πολύ δυνατό συναίσθημα να είσαι μπροστά από την εξέδρα των φανατικών. Ευχαριστώ, και φόρτσα Ρόμα!». Εύλογα ονειροβατεί ο νεαρός Έλληνας μέσος, καθώς υπέγραψε σήμερα πενταετές συμβόλαιο με τον μεγάλο ιταλικό σύλλογο (ακόμα και στην χειρότερή της χρονιά, η Ρόμα πλασαρίστηκε 7η στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος φέτος) και ανήμερα βρέθηκε να κάνει την πρώτη του προπόνηση, ανοιχτή στο κοινό, υπό την παρουσία 20.000 φιλάθλων της ομάδας.