karathanos.jpg

Δημήτρης Καραθάνος

O Δημήτρης Καραθάνος αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2002. Εργάζεται στην Athens Voice από το 2005. Παίζει ροκ εν ρολ και κυκλοφορεί δίσκους με τους Dread Astaire, τρέχει μαραθωνίους και διαβάζει πολύ, προπάντων John le Carré. Ζει στη Θεσσαλονίκη. twitter: @dkarathanos

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

24085-56823.jpg
Θεσσαλονίκη: υπό έλεγχο η φωτιά στο Σέιχ Σου

Στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, και ιδιαίτερα των εναέριων μέσων, που επιχείρησαν στην καρδιά της φωτιάς με επιβραδυντικό υλικό, αποδίδεται καθοριστικός ρόλος στην επιτυχή προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς που ξέσπασε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι, κατά πάσα πιθανότητα από αναμμένο τσιγάρο, πάνω από την περιφερειακή οδό, στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως, και κατευθύνθηκε προς το Ρετζίκι.

24084-56822.jpg
Κονβόι των Ηνωμένων Εθνών διερευνά τα αίτια της σφαγής στο Τρεμσέχ

Αποστολή τριών οχημάτων του ΟΗΕ εθεάθη να εγκαταλείπει τη Δαμασκό με προορισμό τη συριακή εκατόμβη του χωριού Τρεμσέχ, όπου περίπου 200 άνθρωποι σφαγιάστηκαν αργά την Πέμπτη από κυβερνητικά στρατεύματα και πολιτοφυλακή υποστηρικτών του προέδρου Μπασάρ Ασαντ. Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσαν σε ισπανικό ειδησεογραφικό δίκτυο και αργότερα στο Reuters την αποστολή παρατηρητών στο χωριό 25 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Χάμα, με στόχο να πραγματοποιηθεί διεξοδική έρευνα συλλογής στοιχείων.

24077-56816.jpg
Νεκρός βρέθηκε ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε

Η είδηση έγινε γνωστή τα ξημερώματα του Σαββάτου και σύμφωνα με τις πρώτες δημοσιεύσεις, ο θάνατος του 36χρονου πρωτότοκου γιου του Σιλβέστερ Σταλόνε οφείλεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών, αν και η ιατροδικαστική αρχή του Λος Άντζελες απορρίπτει τις εικασίες ως πρόωρες.