karathanos.jpg

Δημήτρης Καραθάνος

O Δημήτρης Καραθάνος αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2002. Εργάζεται στην Athens Voice από το 2005. Παίζει ροκ εν ρολ και κυκλοφορεί δίσκους με τους Dread Astaire, τρέχει μαραθωνίους και διαβάζει πολύ, προπάντων John le Carré. Ζει στη Θεσσαλονίκη. twitter: @dkarathanos

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

24981-58504.jpg
Διαχειρίσιμη κλήρωση με Μάλαγα για τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ

Συγκριτικά με άλλους αντιπάλους που θα μπορούσαν να του προκύψουν από τη σημερινή κλήρωση στη Νιόν, δεν θα απαιτηθεί η επίτευξη έπους από την πλευρά των παικτών του Παναθηναϊκού, προκειμένου να ξεχειμωνιάσουν στα λουσάτα γήπεδα του Τσάμπιονς Λιγκ, αντί για τις ποδοσφαιρικές εσχατιές του ύστερης σημασίας Γιουρόπα Λιγκ.

24959-58481.jpg
Bobak Ferdowski: διαδικτυακό τρεντ ο μοϊκανός της NASA

Ποιος την τύχη του. Πριν από λίγες ημέρες, είχε μια χούφτα φίλους στο Twitter. Έπειτα από την προσγείωση του ρομποτικού εξερευνητή Curiosity στον Άρη, έφτασε τους 40.000. Ως τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, το νούμερο έχει αγγίξει τους 43.198 followers.

24947-58466.jpg
Εκτεταμένο δημοσίευμα της Zeit online για τις εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους στην Ελλάδα

Δίκτυο αποτελούμενο από 18 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και οι Γιατροί του Κόσμου, το οποίο καταγράφει τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, επικαλείται η Zeit online για να καταδείξει το αυξητικό μέγεθος των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.

24928-58445.jpg
Το τέλος μιας σχέσης με την οριστική αποχώρηση του Καραγκούνη από τον ΠΑΟ

«Ένα μουλάρι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει άλογο, όσο σκληρά και αν δουλέψει», σύμφωνα με τον Ζοζέ Μουρίνιο. Την ατάκα, μια από τις πολυάριθμες του βερμπαλιστικού οπλοστασίου του, την είχε απευθύνει κάποτε, σε όσους τον πίεζαν να πάρει για βοηθό του στην Πόρτο τον Ζεσουάλντο Φερέιρα. Πολλά μεσολάβησαν έκτοτε, τα πιο σημαντικά ασφαλώς για τον Μουρίνιο, ενώ το πέρασμα του χρόνου έφερε στα μέρη μας σε ώριμο γήρας τον κύριο Φερέιρα, ο οποίος καθοδηγεί το συγκρότημα του Παναθηναϊκού για άλλη μια χρονιά φέτος.

24899-58377.jpg
6 Αυγούστου 1948: πρώτο χρυσό για τη Τζαμάικα, αλλά με ύμνο το «God Save the Queen»

Παρά το ιστορικό σόου που ξεδίπλωσε εχθές στο Ολυμπιακό Στάδιο για 9 δευτερόλεπτα και 63 εκατοστά, ο Γιουσέιν Μπολτ δεν είναι ο πρώτος Tζαμαϊκανός που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο. Το επίτευγμα έχει πραγματοποιηθεί το 64 χρόνια πριν, στις 6 Αυγούστου του 1948.