ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

35902-78195.jpg
Αγριεύει ξανά ο καιρός απόψε το βράδυ

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά έρχονται, από απόψε, Σάββατο, το βράδυ από τα δυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αναλυτικά, το δελτίο, που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναφέρει:

35897-78190.jpg
Θεσσαλονίκη: Πιάνει δουλειά αντιρρυπαντικό σκάφος στο Θερμαϊκό

Ένα ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος πλέει από πρώτης Μαρτίου - και κάθε μέρα - από το πρωί έως το βράδυ, στον Θερμαϊκό Κόλπο, έχοντας ως βασικό έργο τον καθαρισμό των νερών από τα επιπλέοντα αντικείμενα. Στις 27/2, υπεγράφησαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου, οι συμβάσεις με τις τέσσερις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εξ' ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.

35896-78189.jpg
Mείωση μισθού αντί απόλυσης, συστήνουν οι ψυχίατροι

Καλύτερα φτωχότερος, παρά πένης, δηλαδή; Ας διαβάσουμε το σκεπτικό: Όταν η οικονομική κρίση επιβάλλει περικοπές είναι προτιμότερο για τον εργαζόμενο να του επιβληθεί μείωση μισθού παρά να απολυθεί. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι ειδικοί επιστήμονες, σημειώνοντας ωστόσο ότι ακόμη στην Ελλάδα δεν υπάρχει σαφής συσχέτιση της ανεργίας με την αυτοκτονία.

35895-78188.jpg
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στις 12 στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Δύο ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί, στο ίδιο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με μαθητές μουσικών σχολείων της Αττικής.

35894-78187.jpg
Συνάντηση με τις ηγεσίες των κομμάτων ζητούν οι δάσκαλοι. Όχι όμως και με τη Χρυσή Αυγή

Συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, ζητούν οι δάσκαλοι προκειμένου να τους εκφράσουν τις διαφωνίες και τις ενστάσεις τους για το θέμα της αξιολόγησης και του Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων.

35891-78183.jpg
Υιοθετούνται βραχιολάκια για τους κρατούμενους κατ' οίκον;

Σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί έως τις 11 Μαρτίου, έδωσε εχθές ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση των κρατουμένων (υποδίκων, καταδίκων και όσων λαμβάνουν άδεια κρατουμένων) με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού στον κρατούμενο. Το «βραχιολάκι» δίνει τη δυνατότητα στα παραβατικά άτομα, στα οποία έχουν επιβληθεί ποινές, να εκτίσουν το υπόλοιπο της κράτησής τους στον τόπο κατοικίας τους (καθεστώς κατ΄οίκον περιορισμού) ή σε όποια άλλη κατοικία επιλέξουν να διαμείνουν.

35886-78179.jpg
ΕΣΗΕΑ: 48ωρη απεργία από το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υιοθετώντας την πρόταση της συνέλευσης αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 2 Μαρτίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 5 Μαρτίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην ΕΡΤ.

35885-78178.jpg
Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του 20χρονου που συνελήφθη για ρατσιστικές επιθέσεις

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη, την 27-2-2013 στην Αθήνα και κατηγορείται για συμμετοχή σε τέσσερις (4) επιθέσεις κατά αλλοδαπών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής τον μήνα Σεπτέμβριο 2012. Πρόκειται για τον ΚΟΝΤΟΜΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του Αλκιβιάδη και της Δήμητρας, που γεννήθηκε το 1993, στο Μαρούσι Αττικής.