ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

35993-78284.jpg
Επιστήμονες «ανέστησαν» νεκρό σπουργίτι μέσω ρομποτικής

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Behavioral Ecology and Sociobiology: Επιστήμονες του πανεπιστημίου Duke στη Βόρεια Καρολίνα συνεργάστηκαν με φοιτητές μηχανολογίας και έναν ταριχευτή για να «αναστήσουν» μέσω της ρομποτικής ένα σπουργίτι και να μελετήσουν τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί του.

35991-78282.jpg
Eco-έτοιμος: Πετώντας με καύσιμα από πλαστικά απόβλητα θα κάνει ταξίδι 17.000 χιλιομέτρων αυστραλός πιλότος

Με ένα μονοκινητήριο Cessna 182 που θα «πετάει» αποκλειστικά με ντίζελ που παράγεται από πλαστικά απόβλητα ετοιμάζεται να ταξιδέψει τον Ιούλιο ένας αυστραλός πιλότος, διανύοντας μια απόσταση 17.000 χιλιομέτρων από την Αυστραλία στη Βρετανία.

35987-78277.jpg
Μικρότερο, αλλά αποδοτικότερο εγκέφαλο σε σχέση με τους άνδρες διαθέτουν οι γυναίκες

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο αποδοτικός από τον ανδρικό, διότι χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και λιγότερα κύτταρα για να επιτύχει τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι οι άνδρες διαθέτουν περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα απαραίτητα για την λογική σκέψη, ενώ οι γυναίκες διαθέτουν περισσότερες συνδέσεις ανάμεσα στα δικά τους, γεγονός που τους επιτρέπει να σκέφτονται ταχύτερα παρ’ ότι έχουν λιγότερη φαιά ουσία.