ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

35970-78262.jpg
Αυστραλοί, οι πλέον γαλαντόμοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα

Οι τουρίστες από την Αυστραλία που επισκέπτονται την Ελλάδα ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες οποιασδήποτε άλλης χώρας. Αυτό αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας The Age, σύμφωνα με το οποίο, κατά μέσον όρο, ένας τουρίστας από την Αυστραλία δαπανά στην Ελλάδα 1420 ευρώ και μένει 12 μέρες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα. Ακολουθούν οι Καναδοί (1207 ευρώ), οι Αμερικανοί (1098 ευρώ) και οι Ρώσοι (1005 ευρώ).

35968-78260.jpg
Τρεις στους 10 χρήστες smartphones δεν χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης

Πάνω από το 30% των χρηστών «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων δεν έχει ορίσει κάποιον κωδικό πρόσβασης κατά το άνοιγμα της συσκευής, αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία λογισμικού προστασίας υπολογιστών McAfee. Η έλλειψη κωδικών θέτει σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα των χρηστών όπως το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τις πιστωτικές τους κάρτες καθώς και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

35967-78259.jpg
Χρηματοδότηση της εγκατάστασης συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων

Χρηματοδότηση του κόστους εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων στα πρατήρια ανακοίνωσε σε ομιλία του σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Σ. Κομνηνός. Όπως τόνισε ο κ. Κομνηνός, η χρηματοδότηση γίνεται από εθνικούς πόρους καθώς το σύστημα δεν εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.

35966-78258.jpg
650 εκατ. ευρώ αποπειράθηκαν να πιστώσουν σε λογαριασμό τους με εικονικό έμβασμα

Το ποσό των 650 εκατ. ευρώ προσπάθησαν να πιστώσουν στον λογαριασμό τους τρία άτομα μέσω πλαστού διεθνούς εμβάσματος που κατέθεσαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κάλυμνο. Πρόκειται για έναν 61χρονο Έλληνα κτηματομεσίτη, έναν 63χρονο Γερμανό που παρίστανε τον επενδυτή και έναν 63χρονο Ρουμάνο, που εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτης τράπεζας.

35960-78252.jpg
Πραγματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες η πρώτη περίπτωση μικρού παιδιού που θεραπεύεται από AIDS

Μωρό φορέας του AIDS, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, φαίνεται πως έγινε καλά, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, μετά από θεραπεία στην οποία υπεβλήθη αμέσως μετά τη γέννηση του. Το κοριτσάκι από το Μισισιπή, που σήμερα είναι δυόμιση ετών, έχει «πρακτικά θεραπευτεί», σύμφωνα με τους γιατρούς, δηλαδή ο ιός HIV δεν είναι πλέον ανιχνεύσιμος στο αίμα της και γι' αυτό δεν χρειάζεται να συνεχίσει την θεραπεία. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση μικρού παιδιού που θεραπεύεται από AIDS.