ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

35914-78207.jpg
Διαστημόπλοιο εκτοξεύεται στον Δία με ελληνική συμμετοχή

Το 2022, αναμένεται να εκτοξευθεί το πρώτο ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο για τον Δία και τους παγωμένους του δορυφόρους, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), στις 21 Φεβρουαρίου. Το διαστημόπλοιο θα είναι εφοδιασμένο με ένα επιστημονικό όργανο που σχεδιάζεται και από Έλληνες επιστήμονες.

35912-78205.jpg
Συγκέντρωση υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι έξω από τη Μ. Παναγία η συγκέντρωση των μεταλλωρύχων και κατοίκων της περιοχής που υποστηρίζουν τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει την υλοποίηση της επένδυσης, ενώ χαιρετιστήριες επιστολές που διαβάστηκαν στη συγκέντρωση, απέστειλαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, Μ. Βορίδης και του ΠΑΣΟΚ, Ε. Χριστοφιλοπούλου.

35910-78203.jpg
Καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου ανέλαβε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου

Ελλείψει προσωπικού αναγκάστηκαν να πάρουν το ασθενοφόρο ο διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου Μιχάλης Καραβασίλης, ο προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας του ιδρύματος Σπύρος Δελληγιάννης και ο ειδικευόμενος γιατρός κ. Μπάρλας, προκειμένου να μεταφέρουν ηλικιωμένο άνδρα από την πόλη της Σάμου ενώ το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που κάλυπτε την βάρδια για όλο το νησί βρισκόταν στους Δρακαίους, 60 περίπου χλμ. μακριά από το νοσοκομείο.

35909-78202.jpg
Χειροβομβίδες και όπλο βρέθηκαν σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού ο εντοπισμός ενός πιστολιού και δύο ενεργών χειροβομβίδων σε κελί της τέταρτης πτέρυγας μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο. Διατάχθηκε έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εισήλθαν τα όπλα στις Φυλακές ενώ υπήρξαν αρκετές πληροφορίες για διακίνηση οπλισμού μέσα στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση των φυλακών δεν αποκλείει να υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης .

35904-78197.jpg
Πανελλήνια διάκριση μαθητικού application για την τουριστική προώθηση της Λέσβου

Με την κατασκευή μιας πρωτότυπης εφαρμογής αλληλεπίδρασης και τουριστικής προώθησης της Λέσβου, δεκαέξι μαθητές από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής, απέσπασαν τον έπαινο «Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας» ανάμεσα σε 48 σχολεία από όλη την Ελλάδα.