ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

35985-78275.jpg
Συνελήφθησαν 17 άτομα στην Κατερίνη για κυνομαχίες

Στη σύλληψη 17 ατόμων που συμμετείχαν σε κυνομαχίες προχώρησαν το Σάββατο, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, μέλη του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Οι συλληφθέντες, 13 Έλληνες και τέσσερις υπήκοοι ΠΓΔΜ, ηλικίας 21 έως 55 ετών, παρακολουθούσαν μονομαχία ανάμεσα σε δύο σκύλους σε χώρο σταυλισμού ζώων στην Κατερίνη, ιδιοκτησίας 25χρονης, η οποία διέφυγε τη σύλληψη.

35984-78274.jpg
Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Νίκος Σίμος

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ υπέβαλε ο Νίκος Σίμος. Ο ίδιος δεν δέχτηκε την τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου στη θέση του γενικού διευθυντή του τομέα της ψυχαγωγίας.

35979-78271.jpg
Σπίτι οθόνη – αφής με 24ωρη πρόσβαση στο διαδίκτυο σχεδίασε αρχιτεκτονική εταιρία

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός; Οργουελικότερο πέρα από κάθε φαντασία, το πλέον ανησυχητικό στοιχείο του πρότζεκτ είναι η αληθοφάνειά του. Η ισπανική αρχιτεκτονική εταιρεία Think Big Factory με έδρα τη Μαδρίτη σχεδίασε ένα διαδραστικό σπίτι το οποίο αποτελεί μια πρόγευση των χώρων κατοικίας του μέλλοντος.

35978-78270.jpg
Βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά Ελλήνων προανήγγειλε η Χρυσή Αυγή

Την ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών μόνο για τα παιδιά των Ελλήνων «για να συνεχιστεί η Διάπλαση των Παίδων» προανήγγειλαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος σε εκδήλωση του κόμματος στην Χερσόνησο Ηρακλείου. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα ανοίξουν με ευθύνη της Χρυσής Αυγής θα δώσουν τη δυνατότητα σε ελληνικές οικογένειες, που δεν εξυπηρετούνται από τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, να έχουν εκεί τα παιδιά τους.

35975-78267.jpg
Ζητείται ζευγάρι για ταξίδι 501 ημερών στον Άρη

Παντρεμένο ζευγάρι για ταξίδι 501 ημερών στον πλανήτη Άρη αναζητά μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με επικεφαλής τον πολυεκατομμυριούχο Ντένις Τίτο. Το κόστος της αποστολής αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια και θα καλυφθεί από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες. Ο Ντένις Τίτο, ο οποίος 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα έξοδα της αποστολής για δύο χρόνια, μέχρι να ξεκινήσει η πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων συστημάτων και τεχνολογιών.

35973-78265.jpg
Στην Κύπρο επιζητούν διορισμό μαζικά οι έλληνες εκπαιδευτικοί

Τους 10.200 έφθασαν οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, οι οποίοι επιζητούν διορισμό στα κυπριακά σχολεία. Σύμφωνα με τους καταλόγους διοριστέων για το 2013, που δημοσιοποίησε προχθές η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) σχεδόν ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται στον κατάλογο, είναι από την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στην Κύπρο, οι διορισμοί γίνονται ακόμη με κατάλογο και όχι με εξετάσεις. Πριν από πέντε χρόνια οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα στον κατάλογο ήταν οι μισοί.

35971-78263.jpg
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σήμερα ο Κασιδιάρης για κακούργημα

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορούμενος σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας σε βάρος πολίτη, από αγνώστους δράστες. Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε. Ο βουλευτής καλείται ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες.