Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας;
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.
Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Βασίλης Λεωνίδου κέρδισε μια μεγάλη και σημαντική διάκριση από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου, FlOS OLEI. Γνωρίστε τον.
Στο «Μπαγκλαντές» και στο «Νησί της Αφροδίτης» πήγαιναν οι διανοούμενοι για να αποτοξινωθούν από τα μπετά της πόλης
Η γη του Αγιωργίτικου είναι ένας συναρπαστικός οινοτουριστικός προορισμός
Από το 1936 το Πανελλήνιον έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες «Θιάσους» και μία από τις καλύτερες ταινίες του 20ου αιώνα
Χωμένο στα χασάπικα της Βαρβακείου Αγοράς ζεσταίνει με πατσά, σούπες και μαγειρευτά τους ξενύχτηδες της πόλης
Μια από τις καλύτερες σεφ της Ελλάδας ζει και μεγαλουργεί στην Τήνο