- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.
Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Σε ένα μικρό μπαλκονάκι κάτω από τα πλατάνια, θα φας το πιο φρέσκο γαλακτομπούρεκο της ζωής σου
Η αρμονία της σοκολάτας με τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά είναι αριστοτεχνική
Μάθε τα εμβληματικά εδέσματα αυτής της πλούσιας παραδοσιακής κουζίνας
Ο σεφ που τολμά να είναι αντισυμβατικός, αλλά παράλληλα συγκροτημένος, φιλοσοφημένος και πολυπράγμων
Τέτοια ποικιλία εδεσμάτων δεν έχω ματαδεί στη ζωή μου
Λέγεται ότι από τον Νώντα έμαθε τα μυστικά της πεσκανδρίτσας ο…Λευτέρης Λαζάρου!
«Αν πρέπει να υπάρχουν μόδες, ας τις δημιουργήσουμε, όχι να ακολουθούμε τις ξένες»