Ε, ναι, έρχεται και το καλοκαίρι…
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας
Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.
Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, καινοτομία στη γεύση, παντρέματα γεύσεων με ντόπια ψαγμένα κρασιά και κυρίως πιάτα value for money
Εδώ που το παζάρι και το τεφτέρι ακόμα ισχύουν
Σ’ έναν από τους γραφικότερους δρόμους της Αθήνας βρίσκεται ένα καφέ αφιερωμένο στη γυναίκα-θρύλο
Τσίπουρα, τσικουδιές, ούζα, premium ούζα, τσίπουρα διπλής και τριπλής απόσταξης διακρίνονται σήμερα, ακόμη και στο εξωτερικό, για την ποιότητα και τη συσκευασία τους
Από το 1864 στην καρδιά της Πλάκας έχει σερβίρει κόσμο και ντουνιά!
Ο ιδιοκτήτης του εμβληματικού εστιατορίου «Σελήνη» στη Σαντορίνη συσπείρωσε τους νησιώτες και ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα
Διαβάστε όλα τα μυστικά της συνταγής εδώ!
Σε μια γωνιά των Πετραλώνων με ρετρό διάθεση και προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα
Από το 1927 στην πλατεία θεάτρου είναι μια όαση ζωής στο κέντρο της Αθήνας