ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

123903-277889.jpg
H πιο χορταστική μερίδα σφιχτής κρέμας σοκολάτα στου Ψυρρή

Τεράστιο μπολ γεμάτο πυκνή, σφιχτή κρέμα από φουλ σοκολάτα με βουβαλίσιο γάλα και πασπαλισμένα μπαχαρικά από πάνω της. Το ωραιότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί στην απογευματινή σου βόλτα στου Ψυρρή. Τη βρήκαμε στο γνωστό «Τα σερμπέτια του Ψυρρή», Αισχύλου 3, τηλ. 2103245862

123089-275892.jpg
Η πιο μαμαδίστικη σφακιανή πίτα στην Αθήνα

Αν είσαι Κρητικός ή αν πάλι δεν είσαι, αλλά θυμάσαι εκείνη τη σφακιανή πίτα που είχες δοκιμάσει σε διακοπές στην Κρήτη, αλλά τώρα σου πέφτει λίγο μακριά να πεταχτείς για να την αγοράσεις, δεν έχεις παρά να πας μέχρι την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί, και συγκεκριμένα στο Μάνας Κουζίνα, εκτός από πεντανόστιμη σφακιανή πίτα η οποία παρασκευάζεται με βάση την αυθεντική σφακιανή συνταγή, θα βρεις όλες τις μαμαδίστικες γεύσεις που έχεις πεθυμήσει κι αγαπήσει.

122726-274991.jpg
Το μοναδικό κομμωτήριο της Αθήνας με καθρέφτες στο ταβάνι

Ένα από τα πιο μοντέρνα κομμωτήρια της Αθήνας, το Talking Heads στην οδό Μασσαλίας, προσφέρει εκτός από τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες και ένα τέλεια σχεδιασμένο περιβάλλον (από τους bureau de change) με κάδρα που «πετάνε» στο ταβάνι, ανάμεσά τους και μερικούς καθρέφτες που πολλαπλασιάζουν τις τομές και τις εικόνες, πλησιάζοντας δε προς τα κάτω, προσφέρουν θέα και στο κεφάλι που μιλάει – ενώ ταυτόχρονα κουρεύεται. Fun, fun, fun! (Μασσαλίας 5, τηλ. 2103392211)

121708-272706.jpg
Η πιο μυστική έκθεση γλυπτών της Αθήνας

Το ιστορικό μαγαζί Remember στην Πλάκα, εκτός από τους θρύλους που κρύβει και τα ρούχα του Δημήτρη Τσουανάτου που παρουσιάζει, έχει και μία έκπληξη κρυμμένη στην αυλή του, πίσω από τη μαύρη καγκελόπορτα δίπλα στην είσοδό του: Μία σειρά έργων φτιαγμένων από χαλκό, με την υπογραφή του Δ.Τσουανάτου, σκόρπια ανάμεσα στα πανκ χαλάσματα των γύρω τοίχων. Θέματα σκληρής νοοτροπίας: μία υπαίθρια γέννα από μια άστεγη μάνα, το AIDS με την αναφορά (ανάποδα) στον Klaus Nomi, το ζευγάρι που κάνει έρωτα σαν οχτάρι κι άλλες φιγούρες σκοτεινές και ροκ. Μπείτε στον πειρασμό να τα ανακαλύψετε, είναι καλτ.