ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

132073-300092.jpg
Το καλύτερο παγωτό για μετά τα 40

Απολαυστικό και δροσερό, υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε άλλους κόσμους! Το βρήκαμε στο “νησί” της Πανόρμου, στο ζαχαροπλαστείο Lateau και έχει την αγαπημένη (αλλά μακριά από μας) σε όλους γεύση «Κόλυβα». Πρόκειται για παγωτό κρέμα με σιτάρι, τρίμμα μπισκότου βουτύρου, ρόδι, αμύγδαλο, άχνη ζάχαρη, χρυσοκούφετα και καρύδι. Μπουκιά και συγχώριο σαν να λέμε! Στο συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο, με περισσότερες από 200 γεύσεις παγωτών, θα βρεις κι άλλες να σου κάνουν κλικ, όπως muffin, ούζο, ρόδι και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

131673-299039.jpg
Το καλύτερο σημείο της πόλης για να συναντήσεις αρχαίες θεραπαινίδες

Πού θα βρεις αρχαίες θεραπαινίδες που σε περιποιούνται, μέσα σε ένα χαλαρωτικό, αρχαιοελληνικό περιβάλλον; Φυσικά στην Πλάκα, στο Νηρηίδες Spa. Μπορείς να διαλέξεις το Luxury Day Spa Ήφαιστος (2 ατόμων), το One day luxury spa Ολύμπιων θεών (2 ατόμων), το μασάζ από την Νύμφη Φιλύρα (διάρκειας 120’) ή μια παραδοσιακή τελετουργία περιποίησης άκρων με αρωματικά έλαια βουτύρου καριτέ και μάσκα από μέλι και σουσάμι. Επίσης να κάνεις το πάρτι γενεθλίων σου ή το μπάτσελορ πάρτι εκεί και να απολαύσετε όλοι μαζί την αίσθηση σωματικής και πνευματικής ευεξίας.

131511-298603.jpg
Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις να καβαλάς μηχανή

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βλέπεις τα πιτσιρίκια να μαθαίνουν σωστά (και όχι στις αλάνες και στις κόντρες), ασφαλή οδήγηση μηχανής. Και φυσικά όχι μόνο τα πιτσιρίκια αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών. Το Riding School, είναι η αρχαιότερη και πληρέστερη σχολή ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας σε Ελλάδα και Κύπρο και ιδρύθηκε από μία «μορφή» του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δημοσιογραφίας, τον Θανάση Χούντρα το 1998.

131116-297473.jpg
Το καλύτερο σημείο για να βρεις κοκαλάκι της νυχτερίδας στο κέντρο της Αθήνας

Υποτίθεται, κατά τη λαϊκή παράδοση, ότι φέρνει τύχη, ευμάρεια, χρήματα και άλλα αγαθά – σε όποιον το πιστεύει. Αλλιώς, το κοκαλάκι της νυχτερίδας φοριέται απλώς σαν μενταγιόν – με αναφορές σε γκοθικ μαγικά φυλαχτά. Μπαίνει μέσα σε ένα πουγκί και συνοδεύεται από αγνό λειτουργημένο λιβάνι και σμύρνα ενώ το ίδιο το οστό μυρώνεται με Άγιο Μύρο. Το βρήκαμε στο Kismet, ένα μικρό μαγαζάκι γεμάτο μαγιολίκια, ξόρκια, ευχητάρια και άλλα περίεργα, χωμένο μέσα στη στοά της Ακαδημίας 57. Καταναλώστε υπεύθυνα.

130613-296100.jpg
Η καλύτερη πάβλοβα στην πόλη

Δεν το λέμε μόνο εμείς, είναι αναγνωρισμένο από τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους της πόλης. Η πάβλοβα στο Bon Ami είναι η πιο αιθέρια και ελαφριά, σε τέλεια ισορροπία με το γλυκό “βάρος” από τις ολόφρεσκες, ζουμερές φράουλες. Είναι από τα γλυκά που σου φέρνουν δάκρυα στα μάτια. (Ηρώων Πολυτεχνείου 35, Νέα Πεντέλη, τηλ. 2108104944 και Σκουφά 56, Κολωνάκι, τηλ. 2103388827)

130292-295079.jpg
Το καλύτερο μέρος για να μάθεις τι είναι το καχόν

Το cajón είναι ιδιαίτερο ξύλινο κρουστό μουσικό όργανο, αφρο-περουβιανής προέλευσης, που στο εσωτερικό του φέρει και σύστημα χορδών. Ο μουσικός κάθεται πάνω στο τύμπανο και χτυπά με τις παλάμες του την κεφαλή του ξύλινου οργάνου που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του. Ο ήχος βγαίνει από μία οπή στο πίσω μέρος του κουτιού. Το cajon, όργανο με ευελιξία και στυλ και πλέον δεν παίζεται μόνο από ντράμερ αλλά και από άλλους μουσικούς ή performer.