Μουσικη

Ο Gizmo Varillas γύρισε το νέο του video clip στην Αθήνα

Δείτε το φιλμάκι για το νέο του single «Under the Weight»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον απόηχο των ζωντανών εμφανίσεών του στο πλευρό του Jack Savoretti σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο, ο Gizmo Varillas παρουσίασε το νέο του single «Under The Weight», το οποίο συνοδεύεται από το video clip που γυρίστηκε στους δρόμους της Αθήνας από τον σκηνοθέτη Bechi Gabrielli.

Με εναρκτήριο έντονο κρεσέντο από έγχορδα που ενορχήστρωσε ο επί χρόνια συνεργάτης του Gizmo Varillas, Rob Lewis και ισορροπούν κομψά με τη χαρακτηριστική funky κιθάρα του Gizmo, το τραγούδι σε βάζει στον ρυθμό από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Οι επιρροές από Gainsbourg αρχίζουν να ρέουν, το μπάσο και τα τύμπανα ολοκληρώνουν ένα ηχογράφημα μοναδικά funky αλλά ταυτόχρονα κινηματογραφικό.

Ο Gizmo Varillas έχει τον τρόπο να συνδυάζει μία ατελείωτη λίστα από είδη και επιρροές από κάθε γωνιά του πλανήτη και αυτό είναι που κάνει τη μουσική του μοναδική - τα ιδιαίτερα μουσικά του συστατικά δημιουργούν κάτι,  που έχει αναμφίβολα τη σφραγίδα του.

Ο Gizmo Varillas είναι τραγουδοποιός και παραγωγός από την Ισπανία που ζει στο Λονδίνο, γνωστός για τον μοναδικό του ήχο που συνδυάζει latin, folk, pop και world μουσικά στοιχεία. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από ευαίσθητους στίχους, μελωδικά grooves και ρυθμούς που εμπνέονται από παραδοσιακές ισπανικές, βραζιλιάνικες και αφρικανικές φόρμες. Με ρίζες από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, η καλλιτεχνική του πορεία επηρεάστηκε από τους ήχους και την κουλτούρα που τον περιβάλλουν.

Γεννημένος στο Σανταντέρ της Ισπανίας, ο Gizmo Varillas μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παιδί. Η καλλιτεχνική του πορεία ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, όταν έμαθε να παίζει κιθάρα και ανέπτυξε ενδιαφέρον για τη σύνθεση. Σταδιακά, ξεκίνησε να γράφει και να ηχογραφεί τα τραγούδια του στο δωμάτιό του, αξιοποιώντας DIY τεχνικές παραγωγής. Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του single, “Give A Little Love”, κερδίζοντας το ενδιαφέρον μουσικοκριτικών και ακροατών. Ακολούθησε το πρώτο του άλμπουμ, “El Dorado” (2017), που εισήγαγε το κοινό στον «ηλιόλουστο» και ρυθμικό ήχο του, με επιρροές από folk, latin και soul στοιχεία.

Το άλμπουμ “El Dorado” προσέλκυσε θετικές κριτικές και βοήθησε τον Gizmo Varillas να καθιερωθεί ως καλλιτέχνης με ταλέντο στην παραγωγή αισιόδοξων και συναισθηματικά φορτισμένων τραγουδιών. Ακολούθησε η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, “Dreaming of Better Days” (2018), με αναφορές σε κοινωνικά ζητήματα μεταξύ άλλων. Το 2020, κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Out Of The Darkness”, εξερευνώντας πιο προσωπικά θέματα και δείχνοντας την καλλιτεχνική του ωρίμανση. Οι στίχοι του επικεντρώθηκαν σε θέματα αγάπης, ελπίδας και ανθεκτικότητας, ενώ το μουσικό του ύφος απέκτησε έναν πιο μοντέρνο τόνο με βαθύτερες παραγωγές και ποικιλία στα όργανα.

Ο Gizmo Varillas συνεχίζει να δημιουργεί και να περιοδεύει, έχοντας αποκτήσει αφοσιωμένους θαυμαστές διεθνώς. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το Montreux Jazz Festival, ενώ έχει περιοδεύσει με καλλιτέχνες όπως οι Jack Savoretti και Rodrigo y Gabriela. Με τη μουσική του να συνεχίζει να προβάλλει μηνύματα ενότητας και ελπίδας, ο Gizmo Varillas θεωρείται ένας από τους πιο αυθεντικούς και καινοτόμους σύγχρονους καλλιτέχνες στη world και folk σκηνή, συνδέοντας το κοινό του με ρυθμούς που ενώνουν διαφορετικές κουλτούρες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα