Avenue
Εικαστικα

Το AVENUE φιλοξενεί την πρωτότυπη συλλογή "Handimals"

Ο Iταλός καλλιτέχνης Guido Daniele, για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Handimals: Η hand-painted συλλογή του Guido Daniele, στο AVENUE

Τέχνη σημαίνει ελευθερία. Γιατί η τέχνη δεν μπαίνει σε καλούπια και συγκεκριμένα standards. Το hand-painting είναι μια εναλλακτική μορφή τέχνης και τρόπου έκφρασης που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον σε όσους την έχουν παρακολουθήσει.  

Φέτος, το AVENUE συμπληρώνει 17 χρόνια λειτουργίας κι ανανεώνεται, προσφέροντας στους πελάτες του μια μοναδική εμπειρία αγορών κι όχι μόνο. Το μοναδικό έργο του Guido Daniele φτάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Με τη συλλογή του, "Handimals", ο ταλαντούχος καλλιτέχνης μεταμορφώνει το χώρο του AVENUE σε μια γκαλερί τέχνης.

Τα ευρηματικά Handimals

Μετά τη μεγάλη διεθνή επιτυχία του στο New York Feller Center, στο London Harrods καθώς και  σε πολλές ακόμη γκαλερί αλλά κι εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, ο διάσημος Ιταλός καλλιτέχνης έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο AVENUE, για να μυήσει το κοινό στον κόσμο των ζώων μέσα από το hand-painting.

Ο Guido Daniele ξεκίνησε να εξερευνά και να πειραματίζεται με το body-painting και με το hand-painting από το 1990. Για την παγκοσμίου φήμης συλλογή του "Handimals", την οποία δημιούργησε το 2000, χρησιμοποίησε ως καμβά του, γυμνά χέρια, πάνω στα οποία ζωγράφισε λεπτομερώς ρεαλιστικές φιγούρες διαφόρων ζώων. Πλάσματα που ζουν στο βυθό, στο δάσος, στον αέρα, στη σαβάνα ζωντανεύουν μέσω της ζωγραφικής του Guido Daniele δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του AVENUE να απολαύσει τα έργα τέχνης του αλλά και να παρακολουθήσει τη live δημιουργία τους, την ώρα του event.

Με βασική του φιλοσοφία και αφοσίωση στην προστασία της άγριας φύσης, οι επιρροές στη ζωγραφική του Guido Daniele ήταν φυσικό επακόλουθο.  Ο ιταλός ζωγράφος ασχολείται με φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το WWF, το Ινστιτούτο Jane Goodall, το Dolphin Aid, το Innocence in Danger, το PLAN, το APNEEF και το LilianeFonds.

Το Σάββατο 29/6 από τις 11:30 έως τις 16:30, ο Ιταλός καλλιτέχνης θα παραβρεθεί στο AVENUE έτσι ώστε το ελληνικό κοινό να απολαύσει για πρώτη φορά την μαγεία των έργων του. Μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να τον γνωρίσουν από κοντά και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως face-handpainting, μια πρωτότυπη εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη. Η Κατερίνα Ζαρίφη θα βρίσκεται επίσης εκεί και θα έχει την τύχη μαζί με έναν τυχερό επισκέπτη, να δουν τα χέρια τους να μεταμορφώνονται σε ρεαλιστικά ζώα, έργα τέχνης. Ο δεύτερος τυχερός που θα έχει την τύχη να ζωγραφίσει το χέρι του ο Guido Daniele, προέκυψε κατόπιν κλήρωσης μεταξύ αυτών που δήλωσαν συμμετοχή στην καλλιτεχνική εκδήλωση μέσω της ιστοσελίδας του AVENUE. Σε κάθε περίπτωση, προγραμματίζονται δύο ακόμα ανάλογα events με τον καλλιτέχνη, τον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με περισσότερους τυχερούς να μπορούν να συμμετάσχουν.

Παράλληλα με τη ζωντανή επίδειξη, μια σειρά από παιδικά happenings θα λάβουν χώρα στο AVENUE Mall. Οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, όπου θα ζωγραφίσουν ζωάκια και θα απολαύσουν πολλά διαδραστικά παιχνίδια. Η εκδήλωση είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει διασκέδαση κι εκπαίδευση στα παιδιά, με στόχο την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους.

Για όσους θελήσουν να ζήσουν ξανά μια εμπειρία «σα ζωγραφιά», ο Guido Daniele θα παραβρεθεί ξανά στο χώρο του AVENUE, όπου θα ακολουθήσουν και πάλι μια σειρά από happenings και φυσικά μια κλήρωση μέσω της οποίας θα προκύψει ένας νέος υπερτυχερός στου οποίου το χέρι θα ζωγραφίσει ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, οπότε stay tuned για να μάθεις πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση! 

Στα όρια της τέχνης, δεν βάζει κανένας «χέρι». Εκτός, αν πρόκειται για τη ζωγραφική του hand-painting όπου κάθε χέρι που μπαίνει ζωγραφίζεται περίτεχνα.

Στο site τoυ AVENUE θα βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το event, τον διάσημο καλλιτέχνη καθώς με τα έργα τέχνης του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα