TV + Series

Disclaimer: Η σειρά του Αλφόνσο Κουαρόν με την Κέιτ Μπλάνσετ έχει το πρώτο της teaser

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η πολυαναμενόμενη μίνι σειρά «Disclaimer» του βραβευμένου με Όσκαρ Αλφόνσο Κουαρόν, έδωσε μόλις στη δημοσιότητα το πολυαναμενόμενο πρώτο δείγμα της, μέσα από ένα κατατοπιστικό και καλαίσθητο trailer. To «Disclaimer» θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου μέσω της πλατφόρμας Apple TV+. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Catherine Ravenscroft συναντάμε την Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία υποδύεται εκ νέου μια δημοσιογράφο ύστερα από την ερμηνεία της στο σχετικά υποτιμημένο «Truth» του Τζέιμς Βάντερμπιλτ, το 2015. Μαζί της ένα cast από σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Σάσα Μπάρον Κοέν, ο Κέβιν Κλάιν, ο Κόντι Σμιτ-Μακφί, καθώς και η Γιουνγκ Χο-Γιον που έγινε διάσημη από την πρώτη σεζόν του Squid Game.

To video που ανέβασε η γνωστή πλατφόρμα στο επίσημο κανάλι της στο YouTube έχει διάρκεια μόλις ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα, ωστόσο είναι κατατοπιστικό ως προς την πλοκή και την ένταση της σειράς. Συνοδεύεται δε από την οικεία, μαγευτική φωνή της Κέιτ Μπλάνσετ.

Disclaimer: Η υπόθεση της νέας μίνι σειράς του Αλφόνσο Κουαρόν

H Catherine Ravenscroft είναι μια καταξιωμένη δημοσιογράφος, η οποία έχτισε τη φήμη της ερευνώντας και αποκαλύπτοντας τις ατασθαλίες και παραβάσεις επιφανών πολιτών. Κάποια στιγμή λαμβάνει ένα μυθιστόρημα από έναν άγνωστο συγγραφέα, ώστε να ανακαλύψει με τρόμο ότι είναι ο κύριος χαρακτήρας μιας ιστορίας, η οποία αποκαλύπτει τα πιο σκοτεινά μυστικά της. Η Ravenscroft θα αγωνιστεί για να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του μυστηριώδους συγγραφέα, ωστόσο θα έρθει σε επαφή και με το σκοτεινό παρελθόν της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να προστατέψει τη σχέση με τον σύζυγο της Robert και τον γιο της Nicholas.

Η Κέιτ Μπλάνσετ στο «Disclaimer» του Αλφόνσο Κουαρόν

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα της συγγραφέως Renée Knight. Πριν ξεκινήσει τη συγγραφική της καριέρα, η Knight εργάστηκε για λογαριασμό του BBC στην παραγωγή ντοκιμαντέρ. Ένα από τα πρώτα της σενάρια ήταν το «Mother's Day» του 2008, το οποίο μάλιστα μπήκε σε σχετική λίστα του περιοδικού The Brit List, με τα καλύτερα σενάρια που δεν οδηγήθηκαν ποτέ στο στάδιο της παραγωγής. Το μυθιστόρημα «Disclaimer» εκδόθηκε το 2015.

Το κινηματογραφικό σύμπαν του Αλφόνσο Κουαρόν

Γεννημένος στην Πόλη του Μεξικού το 1961, ο Αλφόνσο Κουαρόν σπούδασε Φιλοσοφία στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Χώρας και σκηνοθεσία στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Κινηματογραφικών Μελετών, το οποίο ανήκει στο ίδιο Ίδρυμα. Αποβλήθηκε από τη σχολή εξαιτίας του γεγονότος πως η πρώτη ταινία μικρού μήκους που γύρισε, ήταν στα αγγλικά! Στη συνέχεια εργάστηκε σε τηλεοπτικά κανάλια του Μεξικού ως τεχνικός και σκηνοθέτης. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του έρχεται με το «A Little Princess» του 1995, το οποίο αποσπάει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ συνεχίζεται με το ισπανόγλωσσο «Y tu mamá también» του 2001. Η απόλυτη καταξίωση έρχεται με το «Gravity» του 2013 και το «Roma» του 2018, με τα δύο films να έχουν κερδίσει στο σύνολο 10 βραβεία Όσκαρ και άλλα 10 BAFTA αντίστοιχα. Το «Disclaimer» είναι η πρώτη σειρά βάσει της συμφωνίας με την Apple TV+, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο το 2019.

Αλφόνσο Κουαρόν © EPA/ETTORE FERRARI
Αλφόνσο Κουαρόν © EPA/ETTORE FERRARI

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα