dei
Health & Fitness

Το «ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops» βάζει καλάθι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το «ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops» βάζει καλάθι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΔΕΗ 3×3 WER TO THE HOOD by Eurohoops: Τα αθλητικά evets σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με τις ρίζες του να «κρατάνε» από τις γειτονιές των πόλεων, το 3x3 εξελίσσεται με τα χρόνια σε ένα παιχνίδι που παίρνει διαστάσεις Ολυμπιακού αθλήματος, φέρνοντας το γειτονικό πνεύμα στην παγκόσμια αθλητική σκηνή. Από τα αυτοσχέδια γήπεδα των πόλεων όπου φίλοι και γείτονες μαζεύονταν να διασκεδάσουν, το δημοφιλές τουρνουά μπάσκετ 3x3 φτάνει να βάζει μεγάλα καλάθια σε οργανώσεις με πλήθος οπαδών κάθε ηλικίας να ενώνουν την ενέργεια και την αγάπη τους προς το συνοικιακό παιχνίδι που αναδείχθηκε σε παγκόσμιο αθλητικό φαινόμενο.

Δύο πόλεις, 23 γειτονιές. Το άθλημα που ενώνει τους ανθρώπους σε κάθε συνοικία βάζει καλάθι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε καλεί να συμμετάσχεις σε μια εκδήλωση αθλητισμού με την υπογραφή της ΔΕΗ και του Eurohoops για το διάστημα Σεπτέμβριος 2023 - Οκτώβριος 2025. Με το πρόγραμμα «ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops» οι γειτονιές μετατρέπονται σε υπαίθρια γήπεδα 3x3 για μικρούς και μεγάλους «φίλους» του μπάσκετ. Η πρωτοβουλία ανάδειξης του νέου Ολυμπιακού Αθλήματος έκανε «πρεμιέρα» στο Ελληνικό, συνεχίστηκε σε Κορυδαλλό, Βούλα, Λαύριο, Μεταμόρφωση και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε ακόμη 19 γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τους καθημερινούς «πρωταγωνιστές» να «βάζουν καλάθι» εκεί που οι καρδιές χτυπούν δυνατά και η ενέργεια απογειώνεται.

Ο πρώτος κύκλος του ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops θα κορυφωθεί με δύο μεγάλες διήμερες εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με παιχνίδι, μουσική, θέαμα, πολλές εκπλήξεις και δώρα για όλους και όλες που θα συμμετάσχουν και θα απολαύσουν το αθλητικό αφιέρωμα.

Επόμενοι σταθμοί του «ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops»:

  • 30/3, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη
  • 14/4, Παλαιό Φάληρο, Αττική
  • 27/4, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
  • 28/4, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη
  • 2/6, Μαρούσι, Αττική
  • 21-22/9, Αθήνα
  • 5-6/10, Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη
  • 2/11, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
  • 23/11, Νέα Ιωνία, Αττική
  • 7/12, Κηφισιά, Αττική

 Μείνετε συντονισμένοι εδώ για το πρόγραμμα «ΔΕΗ 3x3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops 2025».

Η συμμετοχή στο ΔΕΗ 3x3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops είναι δωρεάν. Σκοπός της διοργάνωσης, η ψυχαγωγία μέσα από την άθληση και η περεταίρω διάδοση του 3x3 στην Ελλάδα. Το εν λόγω τουρνουά μπάσκετ, για τρεις μικτές ηλιακές κατηγορίες βρίσκεται στον πυρήνα της διοργάνωσης, η οποία έχει πολλές παράλληλες δραστηριότητες, όπως μπασκετικά challenges για συμμετέχοντες και επισκέπτες, φουσκωτό γήπεδο για παιδιά, Street Basketball Show, Face Painting, 360° photobooth και εκλεκτούς καλεσμένους.

Από τις γειτονιές στους Ολυμπιακούς αγώνες

Το ομαδικό «άθλημα του δρόμου» ξεκίνησε την «καριέρα» του από γυμναστήρια και συνοικιακά γήπεδα ανά τον κόσμο. Τη δεκαετία του 1990, άρχισαν να διοργανώνονται τα πρώτα τουρνουά μπάσκετ 3x3, κυρίως στην Αμερική. Δύο ομάδες τριών παικτών η καθεμία, μισό γήπεδο και μία μπασκέτα είναι αυτά που συνθέτουν το πλέον δημοφιλές άθλημα.

Το 2010, το 3x3 έκανε το ντεμπούτο του σε διεθνείς οργανώσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη Σιγκαπούρη κι από τότε η FIBA διοργανώνει κάθε χρόνο το 3x3 World Tour, καθώς και Κύπελα σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη εμφάνιση του 3x3 ως Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021.

Η ανάδειξη του αθλήματος στην Ελλάδα κερδίζει συνεχώς έδαφος στις καρδιές των οπαδών του, με εθνικές ομάδες ανδρών, γυναικών και νέων (U24, U17) να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Με τον καιρό, η δημοτικότητα του μπάσκετ 3x3 αυξάνεται, χάρη στην ευρεία αποδοχή του από αθλητές, σωματεία και αθλητικό κοινό γενικότερα.

Οργανισμός Eurohoops

Βασικός σκοπός του Eurohoops είναι η διάδοση της αγάπης για το μπάσκετ και τον υγιή αθλητισμό. Για να το πετύχει αυτό, παίρνει πρωτοβουλίες και διοργανώνει online και offline δραστηριότητες όπως για παράδειγμα η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ευαισθητοποίησης και events που διδάσκουν τις υψηλές αξίες του αθλήματος σε παιδία κι ενήλικες. Με όχημα το eurohoops.net, το μεγαλύτερο μπασκετικό ειδησεογραφικό website στην Ευρώπη, συμβάλλει μέσω της δεοντολογίας του στην καλλιέργεια υγιών φιλάθλων και τοποθετεί το μπάσκετ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Από τις στιγμές διασκέδασης που ακόμα προσφέρει στους δρόμους μέχρι τα Ολυμπιακά γήπεδα, το 3x3 αποτελεί ένα αθλητικό παιχνίδι που προάγει την ευγενή άμυλα και τη χαρά του αθλητισμού από άκρη σε άκρη, σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία της ΔΕΗ και του Eurohoops φέρνει τα ιδανικά του αθλήματος, στις γειτονιές από όπου ξεκίνησε και αναδεικνύει μικρούς και μεγάλους αθλητές «του δρόμου» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τιμώντας ταυτόχρονα την ιστορία ενός αθλήματος που γράφει ιστορία.

Δες περισσότερα για τα επερχόμενα αθλητικά events εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα