Axia
Wine & Spirits

Η γεύση του καλοκαιριού σε 3 cocktails με "Axia Aegean spirit"

Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Axia: Το καλοκαιρινό spirit και 3 cocktails που το αναδεικνύουν

Τι θησαυρούς κρύβει το Βορειοανατολικό Αιγαίο; Το ιδιαίτερο και πολυδιάστατο υπόλευκο «δώρο» της φύσης που παράγεται αποκλειστικά στη Χίο, ακούει στο όνομα «μαστίχα» και τόσο η γεύση του όσο και οι ιδιότητές του είναι εντυπωσιακές. Το δέντρο της μαστίχας έχει προσδόκιμο ζωής μέχρι κι εκατό χρόνια και βρίσκεται στις πλαγιές των λόφων του νότιου μέρους του αιγαιοπελαγίτικου νησιού, από όπου διανέμεται στην υπόλοιπη Ελλάδα κι εξάγεται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Axia είναι ένα κομψό και λεπτεπίλεπτο αλκοολούχο ποτό, εξαιρετικό ως βάση για cocktails αλλά και για να το απολαύσεις μόνο του. Συντίθεται από την απόσταξη της φυσικής ρητίνης του μαστιχόδεντρου, του αειθαλούς θάμνου που μόνο το νησί της Χίου έχει το προνόμιο να το διαθέτει και να το καλλιεργεί. Βασικά χαρακτηριστικά του, η χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και το 40% ABV. Η παραδοσιακή παρασκευή της μαστίχας συνεργάζεται έντεχνα με τις σύγχρονες γευστικές τάσεις και το αποτέλεσμα είναι «να το πιείς στο ποτήρι». Η μαστίχα κυριαρχεί, ενώ ακολουθούν βελούδινες νότες από περγαμόντο, γήινη γεύση μεσογειακού κυπαρισσιού και αρώματα τριαντάφυλλου και πράσινου πιπεριού που ενορχηστρώνονται αρμονικά σε ένα δροσιστικό ξηρό απόσταγμα που αποτελεί Π.Ο.Π. προϊόν με προέλευση από τη Χίο.

Απόλαυσε το premium ποτό Axia με τους γευστικούς υποτόνους του να αναδύονται από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε γουλιάς συνδυάζοντάς το σε long drinks ή καλοκαιρινά cocktails όπου το πολύπλοκο βοτανικό προφίλ του αναδύει την ουσία ενός ιδανικού αιγαιοπελαγίτικου καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα. «Βίρα τις άγκυρες» για τους πιο αναζωογονητικούς συνδυασμούς του καλοκαιριού.    

Οι συνταγές των cocktails γράφτηκαν για να μοιράζονται

Συνδυασμοί που ξεδιψούν την κάθε ανάγκη σου για καλοκαιρινή spirit γεύση διακοπών και θάλασσας, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει θαλασσινό τοπίο κοντά σου. Φτιάξε ακόμη και στο σπίτι τα cocktails με βάση το Axia κι αναβάθμισε το summer chilling όποια ώρα της ημέρας θελήσεις.

Συνταγή για AEGEAN PALOMA

Όταν το γλυκόπικρο γκρέιπφρουτ συναντά το Axia Spirit, η γεύση του καλοκαιριού στο Αιγαίο αποκτά άποψη next level.

Υλικά:
50ml Axia
150ml pink grapefruit soda

Βήματα:
Γαρνίρεις το χείλος του ποτηριού με μια φέτα grapefruit και αλάτι. Προσθέτεις τον πάγο. Ρίχνεις το Axia στον πάγο και συμπληρώνεις με grapefruit soda. Voila!

Δες εδώ ολόκληρη τη συνταγή.

Συνταγή για Axia TONIC

Η καλοκαιρινή spirit δροσιά αποκτά μεγάλη "Axia".

Υλικά:
50ml Axia
150ml Μεσογειακό Tonic

Βήματα:
Πάγος και Axia ξανασυναντιούνται στο ποτήρι και το συνδυασμό συμπληρώνει το tonic. Γαρνίρισμα με αγγούρι και βασιλικό είναι το τελικό βήμα πριν την απόλαυση. Enjoy!

Δες εδώ ολόκληρη τη συνταγή.

Συνταγή για MEDITERRANEAN NEGRONI

Η αναγέννηση του παραδοσιακού Negroni σε μια σύγχρονη μορφή εναλλακτικού cocktail, με επιρροές αρχαίας παράδοσης αλλά και σύγχρονου spirit.

Υλικά:
30ml Axia
30ml γλυκό βερμούτ
30ml Campari

Βήματα:
Ανακατεύεις όλα τα υλικά με πάγο για να δώσεις την κατάλληλη θερμοκρασία στο ποτό σου και σουρώνεις το δροσιστικό αποτέλεσμα σε old-fashioned ποτήρι. Το γαρνίρεις με ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το Negroni σου είναι έτοιμο. Πώς να του αντισταθείς;

Δες εδώ ολόκληρη τη συνταγή.

Mixologists από όλο τον κόσμο καλέστηκαν και πειραματίστηκαν με το δροσιστικό Axia Spirit. Συγκεντρώνοντας όλη τη δημιουργικότητά τους, επινόησαν τα πιο απροσδόκητα, καινοτόμα και δελεαστικά cocktails προς απόλαυση. Ανακάλυψε κι άλλες συνταγές για cocktails με το Axia εδώ αλλά και τόλμησε να δοκιμάσεις όποια άλλη εναλλακτική θες. 

Οι ειδικοί του ποτού λένε: 

"Αυτό που συνεχίζει να με εκπλήσσει περισσότερο στο Axia είναι η ευελιξία του. Ο κατάλογος των εκπληκτικών, εναλλακτικών επιλογών cocktail είναι ατελείωτος".
Edmund Weil, ιδιοκτήτης του Oriole and Nightjar, Λονδίνο.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι bartenders θα διασκεδάσουν με την τοποθέτηση αυτού του νέου γευστικού προφίλ και θα δημιουργήσουν μερικά εξαιρετικά πρωτότυπα cocktails".
Rael Petit, Mulberry Project

"Το Axia αποτύπωσε με επιτυχία το βάθος, την πολυπλοκότητα και τις εξαιρετικές γεύσεις της σύγχρονης Ελλάδας".
Thanos Prunarus, Ιδιοκτήτης, Baba Au Rum, Αθήνα.

"Ενώ η μοναδική κληρονομιά του Axia παραμένει ριζωμένη στη Χίο, στην Ελλάδα, η σύγχρονη γεύση της θα προσελκύσει τον κόσμο".
Νικόλαος Καλογιάννης, Ιδρυτής.

Αξία στη γεύση, αξία στη στιγμή, αξία στην απόλαυση του καλοκαιρινού ποτού σου. Το Axia Spirit προσφέρει την ιδανική δροσερή εμπειρία που έψαχνες και αναμειγνύοντας αιγαιοπελαγίτικα αρώματα και summer feelings, «σκαλίζει» νέες αναμνήσεις που σε ταξιδεύουν με κάθε γουλιά του αγαπημένου ποτού σε όποια μορφή του κι αν το επιλέξεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα