Εκεί ψηλά στην Επανομή, πολλά συμβαίνουν…
![Το Κτήμα Γεροβασιλείου παράγει μερικά από τα πιο αξιόλογα ελληνικά κρασιά Κρασιά του κτήματος Γεροβασιλείου](/images/708x496/3/jpg/sites/default/files/article/2020/12/14/gerovs20-0171.jpg)
Αμπέλια που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές, μεγαλώνουν στο φως, χαρίζουν τον καρπό τους και δημιουργούν κρασιά με χαρακτήρα, ποιότητα και αρμονία. Κρασιά αξέχαστα. Τα αμπελοτόπια της Ελλάδας είναι πλούσια, σαν την ιστορία της. Πόσα, όμως, ξέρουμε για τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν, πόσα γνωρίζουμε για τα εμβληματικά οινοποιεία όπου παράγονται τα εξαιρετικά ελληνικά κρασιά;
Αυτές τις γιορτινές μέρες, που το κρασί είναι πρωταγωνιστής, αποφασίσουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες της χώρας, και να ρίξουμε μια κλεφτή, εικονική ματιά στους Οίκους του Κρασιού: τα σπουδαία οινοποιεία της Ελλάδας…
Εκεί ψηλά στην Επανομή, πολλά συμβαίνουν…
Στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους οι άνθρωποι καλλιεργούν αμπέλια από την αρχαιότητα
Λίγο έξω από την Αθήνα συμβαίνουν μικρά, οινικά θαύματα…
Από την τεχνολογία ξανά πίσω στην αμπελουργία
Τα ξεχωριστά νησιά δίνουν και ξεχωριστά κρασιά
Ένας νεαρός ντόπιος παραγωγός αναβιώνει τις παλιές κυκλαδίτικες ποικιλίες
Από τη Νάουσα μέχρι την Κρήτη ένα κρασί σε περιμένει να το πιεις
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Ξενοδοχεία, εστιατόρια, δραστηριότητες και άλλες εκπλήξεις που θα κάνουν τις διακοπές σου ακόμη πιο απολαυστικές
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι