Μιλήσαμε με τον τραγουδοποιό, μουσικό παραγωγό και γιατρό, Βασίλη Παπαζώτο, για τις πετυχημένες διασκευές στο project Μουσικό Μπαλκόνι και την αγάπη του για τη μουσική και ιατρική
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ανατρεπτικοί, δημιουργικοί, ταλαντούχοι και λίγο… τρελοί. Οι πιο γνωστοί έλληνες (και όχι μόνο) σεφ μέσα στα 15 χρόνια της ATHENS VOICE συζήτησαν μέσα από τις σελίδες της για τις τελευταίες εξελίξεις της γαστρονομίας, φαντάστηκαν την A.V. ως πιάτο, μίλησαν με πάθος για αυτό που μας ενώνει όλους: το φαγητό.
Λευτέρης Λαζάρου
«Το φαγητό είναι η ζωή μου όλη, που είπε κι ένας μεγάλος.... Είναι χαρά, είναι γιορτή, είναι συναναστροφή, είναι έρωτας! Μπορεί να είναι μια ορχήστρα με 100 όργανα, αλλά μπορεί να είναι και μουσική δωματίου – από μένα για σένα με αγάπη».
Τεύχος 661, 24.05.2018, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Γκίκας Ξενάκης
«Σαν λαός δεν έχουµε γαστρονομική κουλτούρα, σαν να ντρεπόμαστε ακόμη για τα φαγητά που μας μεγάλωσαν. Πας στο χωριό κι αντί να σου προσφέρουν φασολάδα σού βγάζουν ρόκα-παρμεζάνα, αν πας σ’ ένα χωριουδάκι στην Ιταλία –πολύ μπροστά– βρίσκεις τριάστερο εστιατόριο με τα τοπικά προϊόντα».
Τεύχος 571, 26.05.2016, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Μιχάλης Νουρλόγλου
«Χρειαζόμαστε µια ισχυρή ταυτότητα για να σταδιοδρομήσουµε διεθνώς. Η Ελλάδα τώρα περισσότερο από ποτέ μπορεί να κάνει το µεγάλο βήμα. Έχουμε πολύ καλούς μαγείρους τους οποίους, όπως και τους γιατρούς, εξάγουμε, αφού στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου θα βρεις Έλληνες σεφ».
Τεύχος 571, 26.05.2016, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Ferran Adria: «Το φαγητό μπορεί να είναι κάτι για να ταΐσεις τον εαυτό σου, μπορεί όμως να είναι και μια γλώσσα για να εκφράσεις συναισθήματα και να μεταφέρεις μηνύματα».
Γιάννη Μπαξεβάνη τι είναι για εσένα φαγητό;
«Το φαγητό είναι όλη μας η κουλτούρα. Ενώνει τους ανθρώπους. Οι παλιοί λέγανε “είμαστε φίλοι, έχουμε φάει κι έχουμε πιει μαζί”. Και επίσης, το φαγητό βοηθάει τη χώρα μας να συντηρηθεί. Δουλεύω με τοπικά προϊόντα για να δίνω δουλειά στους γύρω μου και να έχουν τα παιδιά μου».
Τεύχος 661, 31.05.2018, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι
Ποια είναι η αγαπημένη σου μυρωδιά;
Πάντα φέρνω με συγκίνηση στο νου τη μυρωδιά της μπομπότας, που ψηνόταν στα νοικοκυριά του χωριού μου για να καλωσορίσει τους δουλευτάδες των χωραφιών. Ή το πώς μοσχοβολά το πεύκο τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια στη Μεσόγειο. Έχω πολλές αγαπημένες μυρωδιές...
Τεύχος 410, 24.10.2012, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Ένα δέντρο για πικ-νικ
Για το Funky Gourmet, η Athens Voice, η αθηναϊκή φωνή, είναι η μοντέρνα, νεανική και συνάμα παιχνιδιάρικη φωνή της πόλης μας, χωρίς όμως να της λείπει μία πιο ουσιώδης και μεστή διάσταση! Είναι κοινώς και gourmet και funky! Αν, λοιπόν, η Athens Voice ήταν πιάτο του Funky Gourmet θα ήταν το πικ-νικ, μια μοντέρνα και παιχνιδιάρικη ιδέα, όπως ακριβώς είναι και η ίδια η εφημερίδα. Στο πιάτο αυτό ζεις την εμπειρία του να κάνεις ένα πικ-νίκ στην καρδιά της Αθήνας στον Κεραμεικό, και πιο συγκεκριμένα στο χώρο ενός εστιατορίου. Ο παραλληλισμός είναι σαφής: το πικ-νικ είναι το γενικότερο concept της Athens Voice, ενώ οι λιχουδιές είναι όλες οι πληροφορίες και τα άρθρα που τη συγκροτούν, που δεν είναι μόνο νόστιμα και παιχνιδιάρικα, αλλά μεστά και άρτια!
Βασιλικά Χτένια Capesante Al Forno
Είναι ένα πιάτο φτιαγμένο με τα χαρακτηριστικά της Athens Voice. Δηλαδή: Fresh, από τα sashimi-grade χτένια. Καινοτόμο, τα χτένια μαγειρεύονται σε κενό αέρος με τη μέθοδο Sous Vide. Παραδοσιακό, το πιάτο τελειώνει σε χειροποίητο ξυλόφουρνο με αρώματα ελιάς και όχι κάτω από σαλαμάνδρα αερίου. Τολμηρό, συνδυάζει θαλασσινό και χοιρινά μάγουλα guancialle./ Καυτερό: από το πικάντικο τσίλι-σκόρδο./ Προχώ: το πικάντικο τσίλι-σκόρδο έχει και τσίλι Kimchee από την Κορέα και η φρυγανιά της κρούστας είναι Japanese Panko Breadrumbs./ Fun: Το τελικό αποτέλεσμα του πιάτου επιβάλλει να πάρεις το κέλυφος στο χέρι και να το φας όπως τα πιτόγυρα και όχι με στημένο Art La Table, όπως τρώνε οι Γαλλοθρεμμένοι τα κοχύλια Σαν Ζακ!/ Αυθεντικό: η συνταγή και η εκτέλεση είναι η ίδια από τη γέννησή της στη Γαλλία εδώ και έναν αιώνα./ Non Pretentious Glam: τελειώνουμε με δύο σταγόνες πραγματικού λαδιού λευκής τρούφας απο την Alba.
Γιώργος Καλομπάρης
Στέλιος Παρλιάρος
«Η πιο τρελή αθηναϊκή ιστορία που έχω ζήσει... Ήταν στην αρχή της σταδιοδροµίας µου, όταν η γνωστή Αθηναία Φαίη Ξύδη µού παρήγγειλε µία τούρτα πορνό. Την τούρτα τη µετέφερε χωρίς κουτί και αυτό είχε σαν αποτέλεσµα αφενός να αυξηθούν οι πωλήσεις των πορνό γλυκών, αφετέρου να χαλάσει µία σηµαντική εµπορική συµφωνία και να εµπλακώ σε µία δικαστική διαµάχη ετών».
Τεύχος 639, 14.12.2017, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Γιώργος Σαμοΐλης
«Το φαγητό για μένα είναι τροφή. Τροφή για δημιουργία και εξέλιξη προσωπική και συλλογική. Τροφή για πολιτισμό και πολιτική (με την καλή της έννοια!). Τροφή για ειρήνη, φιλία και συνεργασία. Το φαγητό πρέπει να είναι τροφή για τους πολλούς και όχι για το “εγώ” του μάγειρα».
Τεύχος 661, 31.05.2018, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Γρηγόρης Χέλμης
«Το φαγητό είναι ένα μαγικό κλειδί-πασπαρτού, που ξεκλειδώνει συναισθήματα. Πασπαρτού γιατί το ίδιο κλειδί ξεκλειδώνει άλλα συναισθήματα στον καθένα, και μαγικό γιατί ακόμα και στον ίδιο άνθρωπο ανάλογα με τη στιγμή που θα μπει στην “κλειδαρότρυπα” μπορεί να απελευθερώσει διαφορετικές αισθήσεις».
Τεύχος 661, 31.05.2018, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Χρόνης Δαμαλάς
«Στο Nobu έμεινα για έναν υπέροχο χρόνο. Πάντα είχαμε ένα τραπέζι, καβάτζα και απόμερο, για τον Bob (Robert de Niro), μόνο αν έλειπε από τη Νέα Υόρκη το δίναμε. Έχω ταΐσει την Πάμελα Άντερσον με τον Κιντ Ροκ, την αγαπημένη μου Μπρίτνεϊ Σπίαρς, έχω δει τον Γούντι Άλεν τόσο πιωμένο που να τον κουβαλάνε τέσσερις, έχω φτιάξει τεμπούρα αβοκάντο για τον Γουέσλεϊ Σνάιπς και στη συνέχεια μου έφεραν τη φλούδα που είχα ξεχάσει να βγάλω από το αβοκάντο!»
Τεύχος 648, 01.03.2018, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Περικλής Κοσκινάς
«Το φαγητό είναι ο πιο γλυκός τρόπος (μετά τον έρωτα) να έρθουμε κοντά, να πούμε δυο κουβέντες και να αλλάξουμε δυο βλέμματα. Γιατί αυτά έχει ανάγκη ο άνθρωπος, τόσο όσο και το φαγητό για να ζήσει. Απλή είναι η ζωή και το φαΐ, κι ο θάνατος. Μην τρελαίνεσαι».
Τεύχος 661, 31.05.2018, διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Αλέξανδρος Τσιοτίνης: «Το φαγητό για μένα είναι ανάγκη. Και η μαγειρική, η ερωτική σύντροφος με την οποία καλείσαι καθημερινά να βρίσκεις νέους τρόπους για να δίνεις νόημα στην ανάγκη αυτή...»
Βασίλης Καλλίδης
Ποιος είναι ο αγαπηµένος σου αθηναϊκός θόρυβος;
Τα κρωξίµατα των παπαγάλων, έχει εκατοµµύρια η Αθήνα. Στο φανάρι στη Μεσογείων άµα σηκώσεις τα µάτια σου, στα δέντρα, υπάρχουν άπειροι. Απλώς δεν κοιτάµε γύρω µας,
περπατάµε όλοι σκυφτοί.
Δειτε περισσοτερα
Κόκκινα; Φούξια; Colour blocking; Ό,τι και να φορέσει, όσο κι αν την αντιπαθούν, δείχνει κομψή και μονίμως ενοχλημένη
Μιλήσαμε με τον αρχιτέκτονα και δημιουργό του επαναστατικού project
Aγόρια ντυμένα γυναίκες, με εξαιρετικό μπρίο και αριστοτεχνική θηλυκότητα, προσέφεραν ένα εκρηκτικό show
Η καθημερινότητα της πόλης αλλάζει, μαζί και η ζωή μας
Επισκεφθήκαμε το παραθαλάσσιο Living-Well Boutique City Hotel 4 αστέρων που ξεχωρίσαμε για το design και την αρχιτεκτονική του