Τα πιο επιτυχημένα business stories
It
Έγινε γνωστό για το κυριακάτικο brunch που σέρβιρε με live jazz. Τα live δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους για φέτος, το brunch όμως επέστρεψε δριμύτερο! Πρόσφατα δοκίμασα (σχεδόν) όλο τον κατάλογο και έχω να πω ότι: 1. Το croquet monsieur με γραβιέρα, ζαμπόν και μπεσαμέλ ήταν από τα καλύτερα που έχω φάει και τα φρέσκα τσιπς πατάτας που το συνόδευαν, εθιστικά. 2. Οι πατάτες Κύπρου με αυγό μάτι, φέτα και δεντρολίβανο είναι must. 3. H ομελέτα με ασπράδια, σοτέ σπανάκι καπνιστή γαλοπούλα και φρέσκο ανθότυρο θα γίνει το αγαπημένο πιάτο των healthy lovers. 4. To σιγοψημένο χοιρινό σε λαβασιανό ψωμί με αυγό μάτι, kale και μουστάρδα μελιού είναι η απόδειξη ότι ο σεφ Ηλίας Σταυρόπουλος έχει ταλέντο. 5. Θέλω κι άλλο French toast με κανέλα, μέλι και κρέμα τυριού. Αυτά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Όχι, έχω! Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν η ε-ξαι-ρε-τι-κή ποιότητα όλων των αυγών που δοκίμασα. Σημαντικό. Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3635773
Mama Roux
Από τους πρώτους διδάξαντες της ράθυμης κυριακάτικης συνήθειας και πλέον ένα από τα κλασικά μέρη για να επισκεφθείς, αν θες να μάθεις τι πάει να πει brunch (κάθε Κυριακή 12.30-18.00). Βουνά από pancakes, άπαιχτα burgers και όλες οι εκδοχές σε αυγό που χρειάζεσαι ως άνθρωπος. Λέτε το Po’ Boys, η καντίνα του Mama Roux, που αποκτά σταθερό χώρο τον επόμενο μήνα (στου Ψυρρή) να έχει αντίστοιχα θρυλικό brunch; Χμμ…Αιόλου 48-50, 213 0048382
Estrella
Θυμάμαι όταν πρωτοκατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη πριν λίγους μήνες. Το επισκεφθήκαμε από την πρώτη του Κυριακή. Με θυμάμαι να γκρινιάζω για την ουρά και να θέλω να φύγω. Η φίλη δεν σήκωνε κουβέντα. «Θα φάμε εδώ, τέλος!», είπε, σταύρωσε τα χέρια της και περίμενε υπομονετικά τη σειρά της. Ευτυχώς που είναι πεισματάρα γιατί τότε δεν θα είχα δοκιμάσει πιθανότατα ποτέ τα αφράτα pancakes, το club sandwich σε θεσσαλονικιώτικο κουλούρι ή τα (ολόσωστα ψημένα) αυγά που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε πιάτο. Ούτε φυσικά το θρυλικό Μπουγατσάν. Ρόμβης 24Α, 210 3218000
The Trap
Πρόσφατα, το τέλειο bar…παγίδα της Όθωνος άρχισε μια ωραία συνεργασία με τον Γρηγόρη Χέλμη και τον Αντρέα Διακοδημήτρη, τα πρόσωπα πίσω από τα επιτυχημένα βολιώτικα τσιπουράδικα ΜεΖέν. Οι θρυλικοί μεζέδες τους, λοιπόν, σερβίρονται σε διάφορες παραλλαγές από το πρωί μέχρι το βράδυ, αφήνοντας χώρο και για διαφορα του πρωινου καθε μερα αλλα και για ενα brunch το Σαββατοκυριακο με ελληνικές ρίζες! Θα βρείτε πιάτα όπως στραπατσάδα με κλωτσοτύρι σε ζυμωτό ψωμί, αυγά τηγανητά με χειροποίητο παστό χοιρινό, σάλτα ντομάτας και κασέρι, μπιφτέκι χωριάτικου λουκάνικου με πιπεριές, κασέρι, πηλιορείτικο pesto ντομάτας, τραγανές πατάτες και πολλά (πολλά!) ακόμα. Τα brunch είναι πιο ωραία όταν παιζουν τοσο νοστιμα με τις γεύσεις που μεγαλώσαμε. Όχι; Όθωνος 10 (εντός στοάς), 210 32155614
Δειτε περισσοτερα
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
On the road again: Όλα είναι δρόμος! Και μας περιμένει...
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
170 παραστάσεις διαμορφώνουν το φετινό θεατρικό τοπίο