334576-694591.jpg
Θεματα

9+1 ζαχαροπλαστεία που ξέρουν τι πάει να πει αμαρτωλό γλυκό

Η Αθήνα, τελικά, είναι φτιαγμένη από ζάχαρη

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βάρσος

Το γαλακτομπούρεκο του Βάρσου

Το αγαπημένο από το 1922 γαλακτοπωλείο - ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς άνοιξε πρώτα στο κέντρο της Αθήνας το 1892! Οι Αθηναίοι τσακώνονται για το αν είναι καλύτερο το γαλακτομπούρεκο (από €15/το ταψί) ή το ρυζόγαλό του (€1,50/τεμάχιο). Ας ηρεμήσουμε και ας παραδεχτούμε ότι είναι και τα δύο κορυφαία. Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 2108012472


Κυβέλη

Το Cheesecake Oreo της Κυβέλης

Όσοι λιγώνουν μπροστά σε ένα cheesecake, έχουν βρει εδώ το δεύτερο σπίτι τους. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, αλλά η αγαπημένη όλων είναι το Oreo Cheesecake (€20/κιλό). Καψάλη 3, Κολωνάκι, 2107232259


Sweet Alchemy

Η πουτίγκα πορτοκάλι του Στέλιου Παρλιάρου

Ε, όταν μιλάμε για το ζαχαροπλαστείο του Στέλιου Παρλιάρου, καταλαβαίνεις πως ό,τι και να διαλέξεις θα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό. Η ποικιλία είναι μεγάλη, η επιλογή δύσκολη. Εμείς προτείνουμε την πουτίγκα πορτοκάλι (€20/τεμάχιο). Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 2107240205 


Φύσις

Κορμός κάστανο από το ζαχαροπλαστείο Φύσις

Γλυκά χωρίς ίχνος ζάχαρης; Κι όμως! Και μάλιστα σε τεράστια ποικιλία. Δοκίμασε τον κορμό (από €19,5/ τεμάχιο) που βγαίνει σε τέσσερις εκδοχές (προφιτερόλ, κάστανο, μους βανίλιας με κρέμα σοκολάτας, και μους λευκής σοκολάτας με πραλίνα και ταχίνι). Γλύκα χωρίς τύψεις! Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267


Güllüoglu

Μπακλαβαδάκι από τον Güllüoglu

Οι λιχουδιές του πιο φημισμένου μπακλαβατζίδικου της Κωνσταντινούπολης κρύβονται στο Σύνταγμα. Ουρές κάνουμε για εκείνα τα κολασμένα μπακλαβαδάκια με φιστίκι (€21,80/κιλό), αλλά αξίζει η αναμονή γιατί είναι τα καλύτερα που έχουμε φάει ποτέ. Νίκης 10, Σύνταγμα, 2103213959


Πάβλοβα

Πάβλοβα, ό,τι καλύτερο

Η φημισμένη τους πάβλοβα είναι όσο καλή έχεις ακούσει, κι αν δεν την έχεις δοκιμάσει ακόμα χάαανεις! Στην επικαιρότητα βρίσκεται η πάβλοβα με κάστανο, η απόλυτη βασίλισσα για αυτές τις μέρες, αλλά πραγματικά ό,τι γεύση και να διαλέξεις, αξίζει. Σκουφά 56, Κολωνάκι, 2103388827


Παπασπύρου

Τούρτα montblanc από τον Παπασπύρου

Η τρομερή τούρτα κάστανο montblanc (€22/κιλό) έρχεται στην πόρτα σου με ένα τηλεφώνημα! Άμα έχεις υπογλυκαιμίες καλό είναι να έρθει και το panettone (€18/ κιλό), που φτιάχνεται με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο. Δεν φαντάζεσαι πόσο νόστιμο είναι. Πανόρμου 19, Αμπελόκηποι, 2106424528


Τάσος

Ο ζαχαρένιος φούρνος του Τάσου

Από τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία των νοτίων προαστίων, ο Τάσος άνοιξε το λιλιπούτειο φούρνο-ζαχαροπλαστείο το μακρινό 1955 και γρήγορα έκανε σουξέ με τα απίστευτα νεγράκια του. Το γλυκό που μεγαλώσαμε ήταν δική του εφεύρεση! Θα τα βρεις και σήμερα με τα ίδια αγνά υλικά, χειροποίητα όπως και τότε. Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 2108943154


Full Spoon

Η καινούργια γλυκιά αμαρτία της Ερμού. Φτιάχνει τέσσερα πράγματα όλα κι όλα (προφιτερόλ, τσουρέκι, trifle φράουλας και παγωτό), αλλά τα φτιάχνει άψογα και αυστηρώς χειροποίητα. Προτείνουμε προφιτερόλ, που βγαίνει και σε μέγεθος γίγας (€22/12 μερίδες). Ερμού 123, Μοναστηράκι, 2168003006


Δημιουργώντας «γλυκά»

Δημιουργώντας γλυκά

Η Μαίρη Τσολερίδου ξεκίνησε δειλά-δειλά να φτιάχνει τα δικά της γλυκά, παρακολουθώντας βιντεάκια στο You Tube, πριν από τρία χρόνια. Μετά από προτροπές φίλων αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το χόμπι της και πριν λίγο καιρό δημιούργησε τη σελίδα της στο Facebook, «Δημιουργώντας “γλυκά”», που την είδαμε και κολλήσαμε. Φτιάχνει μόνη της απίστευτες τούρτες, μπισκότα, cupcakes και cake pop, «αυτά τα γλυκά, τα μοντέρνα, που λέει και η μάνα μου». Ρίξτε μια ματιά και αν ανήκετε στους τυχερούς που μένουν Θεσσαλονίκη στείλτε της inbox για παραγγελίες. Η Μαίρη είναι πιο γλυκιά και από τα γλυκά της! Την ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη φωτογραφία της (κεντρική φωτογραφία). 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής