324689-669653.jpg
Θεματα

Τα στέκια του φεγγαριού

10 προτάσεις για τα βράδια με πανσέληνο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο καιρός δεν θυμίζει με τίποτα φθινόπωρο και απόψε έχει πανσέληνο. Χαμογέλα και δώσε ακόμα ένα φιλί στο καλοκαίρι που φεύγει, υψώνοντας το ποτήρι στο ολόγιομο φεγγάρι σε στέκια που το κοιτούν κατάματα.

Βρυσάκι

Τοσοδούλα ταράτσα με λιγοστά τραπέζια (αν δεν χωράς υπάρχει πάντα και η όμορφη αυλή), σιγομουρμουρητά από το φιλότεχνο κοινό (στα μικρά δωματιάκια του κτιρίου πάντα «τρέχει» μια εικαστική/ φωτογραφική έκθεση) και φεγγάρι που σκάει μύτη δίπλα από την Ακρόπολη. Τουτέστιν, ρομάντζο μέχρι τελικής πτώσης. Βρυσακίου 17, Πλάκα, 210 3210179


Attikos Greek House

Σηκώνεις το βλέμμα και αντικρίζεις την Ακρόπολη, το μνημείο του Φιλοπάππου, το Ηρώδειο και μια Αθήνα κούκλα. Το ντεκόρ είναι υπέρκομψο, ενώ το φαγητό έχει τη σιγουριά της παλιάς ελληνικής αστικής κουζίνας. Όταν το Ηρώδειο έχει παράσταση, πολύ πιθανό να πετύχεις εδώ τους πρωταγωνιστές της. Γαριβάλδη 7, Ακρόπολη, 210 9215256


La Suite Lounge

Το φεγγάρι ξεπροβάλλει πάνω από τα υπέροχα μπαλκόνια του εστιατορίου και φωτίζει όλη την πόλη με το απόκοσμο φως του. Σε αυτό το σκηνικό θα γίνεις μάρτυρας μέχρι να χορτάσει το βλέμμα. Τότε στρέψε την προσοχή στο Full Moon Menu που δημιούργησαν ειδικά για τη βραδιά ο Jerome Serres (3 αστέρια Michelin) και ο executive chef του St. George Lycabettus, Βασίλης Μήλιος, με αρωματικά από τον «Κήπο του Chef». Τιμή Full Moon Menu: €34/άτομο μαζί με κρασί. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191


Olive Garden

Από τον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Titania το φεγγάρι είναι τόσο μα τόσο δελεαστικά κοντά σου. Μπορείς να δοκιμάσεις τη δημιουργική κουζίνα του εστιατορίου ή απλώς να πιεις ένα τέλειο κοκτέιλ κοιτάζοντας όλα τα φωτισμένα αξιοθέατα της Αθήνας. Πανεπιστημίου 52, 210 3326000


Modern rooftop dining

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου Athens Was, 6 ορόφους πάνω από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η θέα στην Ακρόπολη είναι αυτή που φαντάζεσαι. Καλή η δημιουργική κουζίνα, ακόμα καλύτερα τα τρομερά signature cocktails. Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Ακρόπολη, 210 9200240


Couleur Locale

Στη σκοτεινή στοά τίποτα δεν προμηνύει ότι εδώ είναι η είσοδος σε μία από τις πιο όμορφες ταράτσες της πόλης. Πάγκοι, τραπεζάκια και άνετες σεζλόνγκ φωνάζουν να παρατήσεις ό,τι κάνεις και να πιεις έναν καφέ κοντά τους. Το βράδυ από το βάθος σε κοιτάει φωταγωγημένη η Ακρόπολη, απόψε και το φεγγάρι από πάνω της. Νορμανού 3, Μοναστηράκι, 216 7004917


Café Plaka

Ωραίο το εσωτερικό, μην μείνεις σε αυτό όμως. Ακολούθησε τα σκαλάκια και ανέβα στην ταράτσα! Λουλουδάκια, ρομαντικές κάτασπρες καρέκλες και η Ακρόπολη ένα τσιγάρο δρόμος. Έχει ωραία γλυκά, καλά ποτά και πάντα μια θέση για τον τετράποδο φίλο σου. Τριπόδων 1, Πλάκα, 210 3220388


Hytra

Πώς θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα το εστιατόριο στην κορφή της Στέγης; Η βραβευμένη Hytra σερβίρει αστέρια στο τραπέζι, σχεδόν τόσα όσα και αυτά του αττικού ουρανού από πάνω σου. Κι έπειτα είναι και αυτή η θέα η πλανεύτρα που σε μαγεύει και δεν σε νοιάζει τίποτα πια. Λ. Συγγρού 107-109, 210 3316767


«Αποβάθρα»

Τι λες για ένα τελευταίο ταξίδι; Στο υπαίθριο καλλιτεχνικό στέκι της Αμαξοστοιχίας Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ», το φεγγάρι κυλάει πάνω στις ράγες και τα πιάτα έχουν ονόματα όπως «η πράσινη σαλάτα του Σταθμού», «το κολατσιό του Θερμαστή» ή «τα ποτά της μεγάλης φυγής».   Τρομερά ατμοσφαιρικό, τρομερά φευγάτο... Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως, 210 5298922


Cape Sounio

Το φεγγάρι αγαπάει τις εκδρομές, τους τολμηρούς και τη θάλασσα. Για αυτό αξίζει να πεταχτείς μια βόλτα μέχρι το Cape Sounio έστω και μόνο για τη στιγμή εκείνη που η πανσέληνος ξεπροβάλλει πάνω από το Ναό του Ποσειδώνα. Fine dining και εκλεκτές ετικέτες κρασιών από επιλεγμένη λίστα. 67o χλμ Αθηνών-Σουνίου, 22920 69700


Αρχική φωτογραφία: Cape Sounio

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής