Τα πιο επιτυχημένα business stories
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Περιμένεις έναν ολόκληρο χρόνο και όταν τελικά σκάνε μύτη παθιάρες και κατακόκκινες, δεν ξέρεις ποια να πρωτοδαγκώσεις. Μιλάω για φράουλες. Αυτές τις ζουμερές, δροσερές υπάρξεις (εξακολουθώ να μιλάω για φράουλες), που κάνουν την άνοιξη ακόμα καλύτερη. Μακάρι να ήταν όλα τα φρούτα σαν κι εκείνες. Να πηγαίνουν με τα πάντα, να κάνουν τα τέλεια γλυκά, να μπαίνουν ακόμα και στις σαλάτες, να είναι και υγιεινά! Στην πραγματικότητα η φράουλα είναι τόσο αγαπημένη, τόσο πολύ μας αρέσει, που έχουμε βρει τρόπους να την απολαμβάνουμε σε κάθε δυνατή εκδοχή. Από γλυκό μέχρι και ποτό! Τι... δεν μας πιστεύεις; Ιδού οι 5 φραουλένιες εντολές της άνοιξης.
Φράουλες με θέα
Μέχρι τις 30 Απριλίου στο εστιατόριο Olive Garden του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ γιορτάζει την άνοιξη με ένα αφιέρωμα στις φράουλες, τίγκα στα φραουλένια γλυκά. Daiquiri Cheese Cake, σοκολατίνα Valrhona με τριμμένη βάφλα και φράουλες, τάρτα φράουλας με κρέμα αμυγδάλου και μπισκότο βουτύρου και άλλα τόσα, όρεξη να ’χεις. Το κάθε γλυκό έχει €6 μαζί με απεριόριστη κατανάλωση καφέ φίλτρου. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι μαζί με το φραουλογλυκό και τον καφέ σου έχεις και θέα όλο το κέντρο της πόλης από τη μαγική ταράτσα του Olive Garden. Όνειρο. Πανεπιστημίου 52, 2103326000
Σαλάτα με φράουλες
Δηλαδή, όχι απλά μια σαλάτα. Καλύτερα περιγράφεται ως μια ανοιξιάτικη έκρηξη με άγρια ρόκα, σπανάκι, λόλες, φράουλα, dressing από αποξηραμένα σύκα, πορτοκάλι, και σιρόπι φράουλας, και κατσικίσιο τυρί. Σκέτο ποίημα; Πού; Στην ανθισμένη αυλή του Σούμα Κολοκύθι, τίγκα στις τριανταφυλλιές, στα νυχτολούλουδα και στις βουκαμβίλιες. Ομήρου 27 & Ιφιγένειας, Άγιος Δημήτριος, 2109766565
Φραουλένια ρακή
Και γιατί όχι, δηλαδή; Δίνει στη ρακή μια γλύκα, σχεδόν εθιστική. Και δεν βγαίνει μόνο σε γεύση φράουλα, αλλά και σε καρύδα, κεράσι ή καρπούζι! Το βρήκαμε στο Μέλι, που είναι ένα από τα πιο φημισμένα ρακομελάδικα της Αθήνας. Τώρα ξέρεις γιατί. Λασκαράτου 1& Πατησίων, Πατήσια, 2110134404
Η πάβλοβα της αμαρτίας
Ένας φίλος τη λέει και κάβλοβα, γιατί όταν η μπουκιά σκάει στο στόμα μια φούντωση τη νιώθεις... Την εκφράζεις με απανωτά βογκητά. Όχι, δεν είμαστε διεστραμμένοι (εντάξει, ίσως λίγο), απλά η πάβλοβα του «Πάβλοβα Κολωνάκι» δεν παίζεται! Βγαίνει σε διάφορες εκδοχές, αλλά η... «ασπροκόκκινη» είναι η σημαία τους. Σκουφά 56, Κολωνάκι, 2103388827
Και κρέπες με φράουλες; Ο Τάσος Αντωνίου λέει ναι και φτιάχνει τις πιο αμαρτωλές (και με πραλίνα)
3/4 φλιτζ. γάλα
2 αυγά
3/4 φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. βανίλια
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο για το τηγάνισμα
γιαούρτι για το σερβίρισμα
φράουλες για σερβίρισμα
λίγη πραλίνα φουντουκιού
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Σε μπολ αναμειγνύουμε με το σύρμα το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε 1 κ.γλ. βούτυρο στο τηγάνι. Όταν λιώσει, προσθέτουμε 2 μεγάλες κουταλιές από τη ζύμη στο τηγάνι. Κουνάμε το τηγάνι να απλωθεί παντού η ζύμη.
Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί η ζύμη και με τη βοήθεια σπάτουλας αναποδογυρίζουμε την κρέπα. Ψήνουμε για άλλα 30’’ - 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις γαρνίρουμε με γιαούρτι. Τις διπλώνουμε, περιχύνουμε με πραλίνα φουντουκιού και γαρνίρουμε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.
10 λεπτά προετοιμασία
20 λεπτά εκτέλεση
Δειτε περισσοτερα
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
On the road again: Όλα είναι δρόμος! Και μας περιμένει...
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
170 παραστάσεις διαμορφώνουν το φετινό θεατρικό τοπίο