Ο περίτεχνος μυθιστορηματικός κόσμος του Τζούλιαν Μπαρνς και μια εύκολη συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια
Δήμητρα Κακαουνάκη
Η Δήμητρα Κακαουνάκη είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός. Παρουσιάζει κάθε βράδυ, τα μεσάνυχτα στο Kosmos την εκπομπή «Οίκος Αντοχής» και το podcast της με τίτλο «Οι συνταγές του Κόσμου» με μουσικές, συνταγές και βιβλία, βρίσκεται στο Ertecho.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Στρώνουμε τραπέζι με δύο συνταγές του Αντρέα Καμιλλέρι
Συνταγές και βιβλία που αναφέρονται στα μικρά του φαγητού, που όταν δεν τα έχεις είναι μεγάλα
«H μαγειρική των δύσκολων καιρών, η σύγχρονη, η πολεμική μαγειρική, μια μαγειρική ιδιότυπη, πρωτότυπη, εκκεντρική»
Ο Τζόι και ο Τσάντλερ, την τελευταία μέρα της συγκατοίκησής τους, παραγγέλνουν τα φαγητά των προγόνων τους
«Η μαγειρική δεν είναι παιχνίδι· είναι αγάπη. Είναι αγάπη, τέχνη και τεχνική» γράφει ο συγγραφέας στο βιβλίο του «Νόστιμη ποίηση - Μαγειρεύοντας με στίχους»
Το βιβλίο «Τα μήλα του μάγειρα» είναι γεμάτο εξαιρετικές συνταγές, αλλά και μικρές προσευχές
Ένα βιβλίο απρόσμενο, απροσάρμοστο, γεμάτο λέξεις ακριβές για την κουζίνα και τη φιλοσοφία της. Κάτι ανάμεσα σε βιβλίο μαγειρικής, κατάλογο κρασιών, οδηγό οικιακής οικονομίας ή ιστορία της μαγειρικής
Συγκεντρώσαμε ορισμένες από τις συνταγές από το βιβλίο «Στα μαγειρεία των αρχαίων» της Μαρίας Θέρμου και σας τις μεταφέρουμε
«Μία παραλλαγή που θα έβγαζε από τα ρούχα του οποιονδήποτε πραγματικό Ισπανό, αλλά που κάνει το ίδιο καλά τη δουλειά της σαν ερωτικά προκαταρτικά γιατί όλα τα υλικά είναι αφροδισιακά»