Τι χρειαζόμαστε;
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τζένη Σταυροπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (School of Economic Sciences). Εργάστηκε σε ναυτιλιακό γραφείο και από τον Πειραιά ανέβηκε στο Χαλάνδρι όταν ξεκινούσε το MEGA CHANNEL στο οποίο απασχολήθηκε ως υπεύθυνη ροής και μετέπειτα ως υπεύθυνη του ψυχαγωγικού προγράμματος. Εργάστηκε ως επικεφαλής στη διαδικτυακή πύλη e-one και στη συνέχεια ως executive producer σε «γευστικές» κυρίως εκπομπές τηλεόρασης όπως το «Στην κουζίνα ολοταχώς» με τον Ηλία Μαμαλάκη και τις «Γλυκές Αλχημείες». Αρθρογραφεί από το 2003 έως και σήμερα ( θέματα γεύσης –ρεπορτάζ) στην εφημερίδα ATHENS VOICE. 2005-2010 συνεργασία με τις εκδόσεις ZAGAT -παρουσίαση στον ετήσιο κατάλογο (αγγλικά) των εστιατορίων της Αθήνας. Από τo 2010-2013 συνεργάζεται με το περιοδικό “Γλυκές ιστορίες ” των εκδόσεων Καθημερινή γράφοντας άρθρα σχετικά με ταξίδια και τη γαστρονομική ιστορία των τόπων. Από το 2013 κείμενα σχετικά με τη γαστρονομική ιστορία έχουν δημοσιευτεί στο ΒΗΜΑ gourmet.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Προσέξτε όταν τηγανίζετε τα φελάφελ, να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο. Καλύτερα το λάδι να τα σκεπάζει ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές.
Το GPS της A. V. σου δείχνει το γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας
Τι χρειαζόμαστε Για τη βάση: 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ● 125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
Τι χρειαζόμαστε 25 γρ. βούτυρο ● 600 γρ. πράσα – μόνο τα λευκά μέρη κομμένα σε ροδέλες μέτριου πάχους
Τι ψωνίζουμε: 750 γρ. καρότα ξεφλουδισμένα και τριμμένα ● 410 γρ. ρεβίθια κονσέρβας