Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σκόρδα και τα μήλα με 2 πράσα κομμένα όπως τα καρότα
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τζένη Σταυροπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (School of Economic Sciences). Εργάστηκε σε ναυτιλιακό γραφείο και από τον Πειραιά ανέβηκε στο Χαλάνδρι όταν ξεκινούσε το MEGA CHANNEL στο οποίο απασχολήθηκε ως υπεύθυνη ροής και μετέπειτα ως υπεύθυνη του ψυχαγωγικού προγράμματος. Εργάστηκε ως επικεφαλής στη διαδικτυακή πύλη e-one και στη συνέχεια ως executive producer σε «γευστικές» κυρίως εκπομπές τηλεόρασης όπως το «Στην κουζίνα ολοταχώς» με τον Ηλία Μαμαλάκη και τις «Γλυκές Αλχημείες». Αρθρογραφεί από το 2003 έως και σήμερα ( θέματα γεύσης –ρεπορτάζ) στην εφημερίδα ATHENS VOICE. 2005-2010 συνεργασία με τις εκδόσεις ZAGAT -παρουσίαση στον ετήσιο κατάλογο (αγγλικά) των εστιατορίων της Αθήνας. Από τo 2010-2013 συνεργάζεται με το περιοδικό “Γλυκές ιστορίες ” των εκδόσεων Καθημερινή γράφοντας άρθρα σχετικά με ταξίδια και τη γαστρονομική ιστορία των τόπων. Από το 2013 κείμενα σχετικά με τη γαστρονομική ιστορία έχουν δημοσιευτεί στο ΒΗΜΑ gourmet.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
H original συνταγή είναι βελγική, ονομάζετε Carbonnades Flamandes και έχει ρίζες στην κουζίνα του Μεσαίωνα
Σύμφωνα με ένα μύθο η Αφροδίτη, που όταν ήθελε ήταν σπουδαία μαγείρισσα, τάιζε σούπα τον άντρα της για να έχει την ησυχία της
“Ragôut” είναι οποιοδήποτε κρέας ή λαχανικό με σάλτσα που σιγοβράζει ώρες στην κατσαρόλα
Τι ψωνίζουμε 4-5 μικρά αγγούρια ● 1 πράσο ● 4-6 φρέσκα κρεμμύδια
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Aνακατεύουμε το αλεύρι με το πιπέρι και τα άλλα μυρωδικά...