ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

33830-74849.jpg
Βιντεοσκοπημένα τιτιβίσματα επιτρέπει νέα εφαρμογή του Twitter

Η διεύθυνση του Twitter παρουσίασε την Πέμπτη το Vine, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να ενσωματώνουν σύντομα βίντεο στις αναρτήσεις τους. Προς το παρόν, όμως, το νέο application διατίθεται μόνο για συσκευές της Apple.

33824-74843.jpg
Αλλαγές στο νομοσχέδιο περί ναρκωτικών με έμφαση στη θεραπεία και αυστηρότερες ποινές στους εμπόρους

Κατατέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, στη Βουλή, το νομοσχέδιο που αφορά προτεινόμενες αλλαγές στη νομοθεσία που αντιμετωπίζει το ζήτημα των ναρκωτικών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «δίνεται έμφαση στη θεραπευτική αντιμετώπιση των τοξικομανών και όχι στην ποινική καταστολή, ενώ για τους κατ' επάγγελμα εμπόρους ναρκωτικών ουσιών με προσδοκώμενο όφελος πάνω από 75.000 ευρώ οι ποινικές κυρώσεις θα είναι αυστηρότερες, αφού δεν θα αναγνωρίζονται δυνατότητες ηπιότερης μεταχείρισης λόγω τοξικομανίας».

33823-74842.jpg
Κανονικά λειτουργούν Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός. Xωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό η Αθήνα το Σαββατοκύριακο

Σε κανονικούς ρυθμούς επανήλθαν τα δρομολόγια του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως η επαναλειτουργία των μέσων. Αντίθετα, χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή η πρωτεύουσα λόγω της 48ωρης απεργίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

33807-74784.jpg
600 εκατ. ευρώ ο ετήσιος τζίρος του λαθρεμπορίου καυσίμων

Στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται το λαθρεμπόριο καυσίμων, σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν μετά από σύσκεψη που έγινε το πρωί με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και των υφυπουργών Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεργίου.