ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

33894-74956.jpg
«Μη αναστρέψιμες» οι συνέπειες 14 υπό υλοποίηση έργων, προειδοποιεί η Greenpeace

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η οργάνωση Greenpeace για τα τουλάχιστον 14 μεγάλα έργα ορυκτών καυσίμων που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης σε ολόκληρο τον πλανήτη, προειδοποιώντας ότι θα αυξήσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 20% έως το τέλος της δεκαετίας. Συγκεκριμένα η υλοποίηση αυτών των σχεδίων ενδέχεται να αυξήσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε περισσότερους από 6 γιγατόνους το χρόνο έως το 2020, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα το ισοδύναμο 300 δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

33891-74953.jpg
Εντατικοί έλεγχοι και πρόστιμα για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης

Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που επιβάρυνε σε ανησυχητικά επίπεδα την ατμόσφαιρα της Αθήνας αλλά και των περισσότερων αστικών κέντρων της χώρας, κινητοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο ξεκίνησε εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό μη ασφαλών θερμαντικών σωμάτων ή προϊόντων αμφισβητούμενης αποδοτικότητας και ασφάλειας που διατίθενται στην αγορά.

33880-74943.jpg
Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ, απειλούν με μπλόκα παντού οι αγρότες

Αποφασισμένοι για επ' αόριστον κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα εμφανίζονται οι αγρότες, μετά τη μακρά συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα. Όπως είπε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας Κώστας Λιλιόπουλος, στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.