ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

34097-75323.jpg
6.000 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές λείπουν από τη χώρα

Σημαντικές ελλείψεις παρουσιάζουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και όπως καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών από τα νοσοκομεία σήμερα λείπουν παραπάνω από 6.000 γιατροί και 22.000 νοσηλευτικό προσωπικό.

34096-75322.jpg
Θεσσαλονίκη: Κλειστό το σχολείο του μαθητή που σημειώθηκε το κρούσμα μηνιγγίτιδας

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το 9ο δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης, για προληπτικούς λόγους, ύστερα από το κρούσμα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκε σε 6χρονο μαθητή ο οποίος μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων όπου και οι γιατροί διέγνωσαν μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία.

34089-75317.jpg
24ωρη απεργία σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα ΟΣΕ και προαστιακό

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό στην Αττική, αφού ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.