ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

35126-76818.jpg
Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις από το Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα με στόχο την προετοιμασία μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με εθελοντές καθηγητές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, το πρόγραμμα «Φροντιστήρια Αλληλεγγύης» απευθύνεται στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων λόγω των οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η παρακολούθηση μαθημάτων προπαρασκευής σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

35125-76817.jpg
Κατάσχεται για χρέη στο Δημόσιο το ξενοδοχείο της συζύγου του Μιχαλολιάκου

Κατασχετήριο για χρέη στο Δημόσιο, ύψους 36.000 ευρώ, έβαλε η εφορία στο κτίριο που στεγάζει το ξενοδοχείο «New Dream», το οποίο ανήκει στην Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού του μισού κτιρίου που στεγάζει το ξενοδοχείο με τιμή πρώτης προσφοράς 169.000 ευρώ.

35123-76815.JPG
Νεογέννητο πετάχτηκε στα σκουπίδια, στην Κύπρο

Αποτροπιασμό προκάλεσε η αποκάλυψη υπόθεσης εγκατάλειψης νεογέννητου βρέφους από την αλλοδαπή μητέρα του, το οποίο βρέθηκε νεκρό, μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Ο αποτροπιασμός αγγίζει τα όρια της φρίκης καθώς μετά τη νεκροτομή στο σώμα του άτυχου κοριτσιού, προέκυψε ότι, εκ πρώτης όψεως, το βρέφος ήταν ζωντανό κατά τη γέννησή του και πέθανε μέσα στη σακούλα.

35119-76811.jpg
Η τρόικα ζητά εξηγήσεις για τα κλειστά επαγγέλματα

Ειδική έκθεση για την πορεία απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων και των παρεμβάσεων που δρομολογήθηκαν με το 3ο μνημόνιο στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών καλείται να συντάξει η κυβέρνηση και να την υποβάλει στην τρόικα.

35118-76810.jpg
Παγκόσμια δυσαρέσκεια για την πρόσληψη ομοφοβικού συγγραφέα στο Σούπερμαν

Τις έντονες αντιδράσεις των θαυμαστών του Σούπερμαν δέχεται η DC Comics για την απόφασή της να αναθέσει σε ομοφοβικό συγγραφέα το σενάριο νέων περιπετειών του υπερήρωα. Ο Όρσον Σκοτ Καρντ, συγγραφέας της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Ender's Game» έχει δηλώσει ότι θεωρεί τους γάμους ομοφυλοφίλων ως «το τέλος της δημοκρατίας». Έχει πολλές φορές στρέψει τα πυρά του κατά των ομοφυλοφίλων, ενώ το 2009 έγινε μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Γάμου, μιας ομάδας που αντιδρά στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

35116-76808.jpg
Επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται από τον Νοέμβριο σε διαθεσιμότητα πρόκειται να επιστρέψουν στο Δημόσιο για να καλύψουν κενές θέσεις. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τις θέσεις αυτές που προέκυψαν με βάση αιτήματα που έχουν στείλει φορείς για έλλειψη προσωπικού. Πρόκειται για 2.000 θέσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου που θα καλύψουν υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

35114-76806.jpg
Η Τουρκία ετοιμάζει πλωτό νοσοκομείο για τα νησιά του Αιγαίου

Ένα πλωτό σύγχρονο νοσοκομείο κατασκευάζουν οι γείτονες Τούρκοι ώστε να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου. Αυτό αποκάλυψε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Πατούλης με επιστολή που κοινοποίησε στα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του «σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου».