ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

35555-77663.jpg
Ο καύσωνας μειώνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Σημερινή έκθεση της βρετανικής επιθεώρησης Nature Climate Change, κάνει αναφορά για «μείωση της παραγωγικότητας λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη». Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επηρεάσει εργασιακά μεγάλες οικονομίες του πλανήτη όπως η Κίνα και η Βραζιλία, μέχρι το 2050. Στην έρευνα της Nature Climate Change γίνεται λόγος ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και ειδικότερα το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα έχουν σαφείς επιπτώσεις για όσους δουλεύουν πολλές ώρες εκτός γραφείου.

35532-77611.jpg
Εραστές του ραδιοφώνου οι Έλληνες, του αφιερώνουν έως τρεις ώρες την ημέρα

Από μια έως τρεις ώρες τη μέρα ακούει ραδιόφωνο η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με νέα έρευνα. Από τους 490 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, το 19% ακούει ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο, το 23% μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, το 26% από το κινητό τηλέφωνο και το 30% από ραδιοφωνική συσκευή. Από μία έως τρεις ώρες ημερησίως, απάντησε ότι ακούει ραδιόφωνο το 74% των ερωτηθέντων.

35530-77608.jpg
Σε μία ημέρα πλέον η αλλαγή παρόχου στην κινητή τηλεφωνία

Σύμφωνα με νέα ρύθμιση, την οποία παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκης, επιβάλλονται κυρώσεις στους παρόχους τηλεπικοινωνιών που κρατούν «ομήρους» πελάτες που θέλουν να μεταφέρουν τους αριθμούς τους σε άλλες εταιρίες.

35528-77607.jpg
Ασύμμετρη απειλή: Τα κουνούπια μαθαίνουν να προσαρμόζονται στα εντομοαπωθητικά

Ψεκάστε, αλλά δεν τελειώσατε! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας μελέτης, τα έντομα μαθαίνουν να αγνοούν τα σπρέι που περιέχουν τη δραστική ουσία DEET μέσα σε λίγες ώρες από την πρώτη έκθεσή τους σε αυτά. Το DEET αποτελεί βασικό συστατικό πολλών εντομοαπωθητικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Η οσμή του φαίνεται πως είναι ενοχλητική για τα κουνούπια, τα οποία αποφεύγουν τις επιφάνειες που έχουν ψεκαστεί με αυτό.