ΔΕΗ
Smart Life

Ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έρχεται στις 19 & 20 Οκτωβρίου

Μεγάλα events και σπουδαίες δράσεις, στο μεγάλο ποδηλατικό γεγονός της πόλης με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ
62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΔΕΗ: Μεγάλος χορηγός του 28ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, ο μεγαλύτερος θεσμός για το ποδήλατο στην πόλη, επιστρέφει στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ και με μήνυμα Power Up the Ride!

Μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν την πόλη τους με διαφορετική ματιά, κάνοντας πετάλι, με την πλατεία Συντάγματος να μετατρέπεται σε έναν πραγματικό ποδηλατικό προορισμό, με ένα πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για όλους.

Η μοναδική αυτή γιορτή του αθλητισμού διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), ενώ οι εγγραφές παρατείνονται έως τις 18 Οκτωβρίου στις 23.59, στο podilatikos.opanda.gr και στο www.opanda.gr.

Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο! Σπουδαία events μας επιφυλάσσει ο 28ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, με τη ΔΕΗ να μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε όλα τα νέα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων αλλά και να λάβουμε μέρος σε παιχνίδια με αναμνηστικά δώρα για όλες και όλους! Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 19 & 20 Οκτωβρίου στην πλατεία Συντάγματος θα βρούμε:

  • Ποδηλατική έκθεση, όπου θα ανακαλύψουμε έναν νέο οικολογικό τρόπο μετακίνησης, απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον.
  • Δοκιμή ποδηλάτων, ανάμεσα σε περισσότερα από 20 διαφορετικά μοντέλα.
  • Επιδαπέδιο παιχνίδι «ποδηλατοδρομίες».
  • Μίνι πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου θα μάθουμε πώς να μετακινούμαστε με ασφάλεια σε κυκλοφοριακές συνθήκες. Ειδικά για την Κυριακή, θα βρίσκεται εκεί και ο Λίο, η μασκότ της κυκλοφοριακής αγωγής, για να ενθαρρύνει τους μικρούς μας φίλους.
  • Πίστα δοκιμών ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση, όπου θα δοκιμάσουμε τα όριά μας και θα ζήσουμε την εμπειρία των ηλεκτρικών ποδηλάτων.
  • Πίστα δεξιοτεχνίας: Με παιχνίδια και δραστηριότητες που θα δοκιμάσουν τις δεξιότητές μας στο ποδήλατο, ενώ δεν θα λείπουν και τα αναμνηστικά δώρα για τους νικητές.
  • Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση: Αποκτάμε πολύτιμες γνώσεις πρώτων βοηθειών από έμπειρα στελέχη του ΕΚΑΒ.
  • Έκθεση ζωγραφικής με θέμα τον 28ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας με έργα των παιδιών (ηλικίας 6-12 ετών) που συμμετείχαν στα καλοκαιρινά αθλητικά camps του Δήμου Αθηναίων.

Ο μεγάλος αγώνας!

Η εκκίνηση και των δύο φετινών διαδρομών θα δοθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από την πλατεία Συντάγματος στις 09.30 για την απόσταση των 16 χλμ. και στις 11.00 για την κλασική διαδρομή των 7 χλμ. Ο τερματισμός των διαδρομών θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος. Στη μεγάλη διαδρομή των 16 χλμ. μπορούν να συμμετέχουν άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στη μικρή διαδρομή των 7 χλμ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους. Για όσους επιθυμούν να ζήσουν την εμπειρία του 28ου Ποδηλατικού Γύρου, αλλά δεν έχουν ποδήλατο, θα υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού περιορισμένου αριθμού ποδηλάτων, με σειρά προτεραιότητας και αποκλειστικά με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ήξερες ότι… Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας από το 1987 είναι ο πλέον μαζικός αθλητικός θεσμός της Αθήνας για το ποδήλατο, με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 15.000 ποδηλάτες!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα

Η Αντιγόνη Μεταξά την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στο θέατρο, φωτογραφημένη από τη Nelly
Η Θεία Λένα στο Μέγαρο και στην καρδιά μας

Η σκηνοθέτρια Μαρία Ηλιού μιλάει για τη γιαγιά της Αντιγόνη Μεταξά, τη Θεία Λένα. Αφορμή το ντοκιμαντέρ «Αγαπημένη Θεία Λένα» που σκηνοθέτησε η ιδία για τη ζωή και το έργο της μεγάλης παιδαγωγού, το οποίο θα προβληθεί στις 18 & 19 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.