Τσίπουρο Αποστολάκη
Smart Life

Τσίπουρο Αποστολάκη: Φόρος τιμής στην παράδοση και την μαεστρία της απόσταξης

Εμπειρία αυθεντικής γεύσης και κορυφαίας ποιότητας σε κάθε γουλιά
Χαρά Αλεξανδροπούλου
Χαρά Αλεξανδροπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τσίπουρο Αποστολάκη: Τσίπουρο από τον τόπο του

Μια γουλιά του ελληνικού καλοκαιριού μυρίζει πάντα τσίπουρο.  Το αγαπημένο ποτό που συνοδεύει τραπέζια γεμάτα με μεζέδες κάθε είδους για να αναδειχτεί χρειάζεται πάντα αφοσίωση και μεράκι κατά την απόσταξή του, κι αυτό είναι άλλωστε το μοναδικό μυστικό του. Όλα τα άλλα είναι φανερά όπως και η καθαρότητα της γεύσης, της όψης και της αγάπης του κοινού του.

Το Τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη έχει και το όνομα αλλά και τη χάρη ενός από τα πιο γνωστά κι εκλεκτά τσίπουρα που παράγονται στην Ελλάδα. Με μακροχρόνια παράδοση στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών και με έμφαση στην ποιότητα, η Οικογένεια Αποστολάκη μένει πιστή στην αυθεντικότητα των προϊόντων της.

Η ιστορία της απόσταξής του, γράφεται από το 1922, όταν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία. Εκεί, συνήθιζαν να μαζεύονται σε σπίτια, μετά τις δουλειές τους και να απολαμβάνουν όλοι μαζί το παραδοσιακό Σμυρνιό τσίπουρο, αποσταγμένο με περισσή φροντίδα και μεράκι, όπως όριζε άλλωστε ο παλιός τρόπος ζωής τους.

Η ιστορία της παραγωγής του τσίπουρου ξεκίνησε πριν πολλές δεκαετίες, όταν η τέχνη της απόσταξης ξεκίνησε να περνά από γενιά σε γενιά στην οικογένεια Αποστολάκη. Με την εμπειρία των Θεσσαλών καθώς και με τη χρήση τόσο παραδοσιακών όσο και σύγχρονων μεθόδων και τεχνολογιών, η οικογένεια κατάφερε να δημιουργήσει ένα προϊόν που ξεχωρίζει για την καθαρότητα και την χαρακτηριστική πλούσια γεύση του.

Το Τσίπουρο Αποστολάκη παράγεται από εκλεκτά στέμφυλα σταφυλιών, τα οποία προέρχονται από τον Θεσσαλικό αμπελώνα. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει την προσεκτική ζύμωση και στη συνέχεια απόσταξη σε χάλκινα αποστακτήρια. Η χρήση των κατάλληλων υλικών, ο σωστός διαχωρισμός «κεφαλών» και «ουρών» της απόσταξης και η επαναπόσταξή τους είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια από τα οποία εξαρτάται η ποιότητα του αποτελέσματος σε διαύγεια και καθαρότητα.

Με ή χωρίς γλυκάνισο

Η προσεγμένη αρωματική σύνθεση του τσίπουρου Αποστολάκη είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η Οικογένεια Αποστολάκη δίνει τη δυνατότητα της επιλογής τσίπουρου με γλυκάνισο αλλά και χωρίς, ώστε να ικανοποιούνται όλα τα γούστα. Το τσίπουρο με γλυκάνισο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για την ελαφριά γλυκιά και αρωματική του γεύση, ενώ το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ξεχωρίζει για την καθαρότητα και την έντονη γεύση του σταφυλιού. Κοινό τους βασικό στοιχείο, η προέλευση και η εγγύηση ποιότητας με την υπογραφή της οικογένειας Αποστολάκη. Πάντως όποια κι αν είναι η επιλογή σου, θα ταιριάξει σίγουρα άψογα με όποιον ελληνικό μεζέ ή πιάτο θαλασσινών κι αν επιλέξεις να το συνοδεύσεις, όποια ώρα της ημέρας κι αν θελήσεις να το απολαύσεις.  

Η Οικογένεια Αποστολάκη, όμως, δεν μένει μόνο στην παραγωγή τσίπουρου αλλά και στην προσπάθεια να διατηρήσει την παράδοση και την κουλτούρα που συνδέονται γύρω από αυτό. Για το λόγο αυτό, διοργανώνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής, να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή αλλά και να απολαύσουν τσίπουρο με συνοδεία εκλεκτών μεζέδων.

Είναι αλήθεια πως το τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη έχει κερδίσει τις καρδιές των καταναλωτών του, πράγμα που επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα του τσίπουρου και την αναγνώριση που αυτό έχει λάβει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το να πετύχεις σε κάτι που δίνεις πολλή ενέργεια, είναι δυνατό. Το να πετύχεις σε κάτι που αγαπάς και αφοσιώνεσαι με ψυχή, είναι σίγουρο. Έτσι, και η επιτυχία του τσίπουρου της Οικογένειας Αποστολάκη, ήρθε μέσα από το πάθος και το σεβασμό σε μια επιχείρηση χρόνων αλλά και σε ένα προϊόν, χαρακτηριστικό της παράδοσης και της ιστορίας της. Μια γουλιά φτάνει για να γευτείς την μαεστρία της απόσταξης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα

HAAV: Η Βανέσσα Χατζηγιαννάκη σχεδιάζει ρούχα για ανθρώπους που διεκδικούν καθημερινά την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους
HAAV: Η Βανέσσα Χατζηγιαννάκη σχεδιάζει ρούχα για ανθρώπους που διεκδικούν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους

Αθλητικές γραμμές, ποιοτικές πρώτες ύλες, αγάπη για κάθε σωματότυπο, αντιθέσεις, δυναμισμός, sexiness είναι ό,τι χαρακτηρίζει τις συλλογές του HAAV