efood: Ξενάγηση στα γραφεία της εταιρίας
Smart Life

Τα γραφεία του μέλλοντος: Το new age εργασιακό περιβάλλον του efood

Επισκεφτήκαμε τα σύγχρονα γραφεία της εταιρίας που ξεχωρίζουν στο Νέο Ηράκλειο
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

To efood ανοίγει τις πόρτες του στην Athens Voice και αποκαλύπτει ότι η βιωσιμότητα και οι ανθρώπινες ανάγκες βρίσκονται στον πυρήνα της λειτουργίας του

Καλώς ήρθατε στα γραφεία του efood, της κορυφαίας online delivery υπηρεσίας στην Ελλάδα. Συνεργαζόμενο με πάνω από 21.000 καταστήματα και με περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους, το efood είναι παντού για να μας προσφέρει ό,τι χρειαζόμαστε, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού! 

Όμως, αναρωτηθήκατε ποτέ που πραγματικά βρίσκεται η καρδιά του efood; Εμείς αναρωτηθήκαμε και επισκεφθήκαμε τα γραφεία του στο Νέο Ηράκλειο, τα οποία στεγάζονται σε δύο σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ ενημερωθήκαμε πως  ήδη ετοιμάζεται ένα ακόμη κτίριο. Εκεί, ανακαλύψαμε τι σημαίνει open-space αρχιτεκτονική, που χαρακτηρίζεται από μοντέρνα αισθητική και χώρους ικανούς να στεγάσουν τις εξελίξεις της πλατφόρμας όλες τις ώρες της ημέρας. 

 Το new age εργασιακό περιβάλλον του efood
© Νικήτας Κακάκης

© Νικήτας Κακάκης

Προχωρώντας στους χώρους του efood, επιβεβαιώσαμε πως τα γραφεία του είναι αυτό που αναζητάνε οι λάτρεις του μοντέρνου design. Με open-space διαρρύθμιση, minimal σχεδιασμό και πολλά γυάλινα και λευκά στοιχεία, κάθε γωνιά αποπνέει φρεσκάδα και δημιουργικότητα. Στοιχεία που έρχεται να ενισχύσει και η διαρρύθμιση των χώρων του. Από τα πλήρως εξοπλισμένα stationary corners, τα lockers αλλά και τα σύγχρονης αισθητικής γραφεία, το pop of color των χρωμάτων και των designs, έρχεται να φέρει μια νέα πνοή στο εργασιακό περιβάλλον. Μάλιστα, η παρουσία φυτών έρχεται να συμπληρώσει το ήδη αρμονικό περιβάλλον, φέρνοντας τη φύση μέσα στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα η βόλτα μας εκεί ήταν ικανή να μας ανοίξει την όρεξη με τις ευφάνταστες και «γευστικές» ονομασίες των meeting rooms, όπως hamburger και grande cappuccino. 

E-food: Ξενάγηση στα γραφεία της εταιρίας
© Νικήτας Κακάκης

© Νικήτας Κακάκης

Η αρχιτεκτονική δεν είναι η μόνη που μας κάνει εντύπωση. Στις εγκαταστάσεις του efood υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα αποφόρτισης από την πίεση της καθημερινότητας.  Στην καφετέρια του ισογείου βρίσκεται ένα playroom με όλα τα απαραίτητα για χαλάρωση, από PlayStation και μπιλιάρδο, μέχρι arcade παιχνίδια για τους πιο κλασικούς. Για τους πιο fit, το πλήρως εξοπλισμό γυμναστήριο 140 τ.μ. είναι ανοιχτό προς χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα είναι διαθέσιμο και για τους φίλους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Και αφού «απολαύσαμε τη γυμναστική», έστω και μέσω της ξενάγησης, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στις δύο πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες που υπάρχουν σε κάθε όροφο και οι efooders μπορούν να βρουν όλα όσα χρειάζονται. 

Το new age εργασιακό περιβάλλον του efood
© Νικήτας Κακάκης

© Νικήτας Κακάκης

Συνεχίζοντας στην αποφόρτιση της ημέρας, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ειδική αναφορά στην αυλή του efood με τα αρωματικά φυτά του και την ιδιαίτερη τέχνη στους τοίχους, που αποτελεί τον ιδανικότερο χώρο για έμπνευση και χαλάρωση. Και αν  κάποιος χρειαστεί ησυχία και λίγα λεπτά απομόνωσης, τα silent booths είναι εκεί για απόλυτη συγκέντρωση. Ειδικά, στο customer care, μια ομάδα που χρειάζεται ηρεμία και με το παραπάνω, έχουν τοποθετηθεί ειδικά τετράγωνα ηχομονωτικά πάνελ, αλλά και τρία μηχανήματα τα οποία απορροφούν τον αέρα της ατμόσφαιρας και τον διοχετεύουν ξανά, αφού τον έχουν απολυμάνει.

E-food: Ξενάγηση στα γραφεία της εταιρίας
© Νικήτας Κακάκης

© Νικήτας Κακάκης

Το efood έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων του, γι αυτό και τα κτίρια του είναι διαμορφωμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε οι efooders να δουλεύουν από κάθε αίθουσα ή όροφο. Θεμέλιο στο σχεδιασμό των γραφείων είναι η χρηστικότητα, προσθέτοντας πάντοτε μια δημιουργική πινελιά. Τα γραφεία, έτοιμα για να υποδεχτούν κάθε εργαζόμενο, τα ηχομονωτικά πάνελ για μείωση του περιττού θορύβου, αλλά και η κάλυψη οποιασδήποτε οπτικοακουστικής ανάγκης, είναι μερικά παραδείγματα για το πώς το efood έρχεται να απλουστεύσει την καθημερινότητα στη δουλειά.

Συμπερίληψη και βιωσιμότητα σε πρώτο πλάνο. Το efood είναι μία εταιρεία που βρίσκεται στον παλμό της κοινωνίας, των αναγκών και των λύσεών τους. Τα κτίριά του, δεν θα μπορούσαν να μην αποτυπώνουν αυτό το χαρακτηριστικό του, με την προσβασιμότητα να είναι μέρος κάθε χώρου. Και αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους. Πρώτα από όλα, ξεκινώντας από τον εξωτερικό χώρο, με τις ειδικές ράμπες και σημάνσεις για όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, ασανσέρ και WC για Α.Με.Α. σε κάθε όροφο, αλλά και με την απόλυτη ελευθερία κινήσεων που εξασφαλίζει η open – space διαρρύθμιση.

Στο ίδιο «μοτίβο», το efood δεν ξεχνά τη δέσμευσή του για έναν καλύτερο πλανήτη. Με το πρόγραμμα «efood gets greener», η εταιρεία ανακυκλώνει και χρησιμοποιεί eco-friendly υλικά, ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση τόσο ατομικά, όσο και συνολικά, σαν μια μεγάλη ομάδα. Χάρτινα ποτήρια αντί για πλαστικά,  βιοδιασπώμενα καλαμάκια, τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε κάθε όροφο και χρήση eco – friendly ψυκτών, με στόχο να γίνεται κάθε μέρα ένα βήμα προς τη βιωσιμότητα. Και το καλύτερο; Τα γραφεία του efood είναι pet-friendly, επιτρέποντας στους efooders να φέρνουν τους αγαπημένους τους φίλους στη δουλειά! Έτσι, τα κατοικίδια έρχονται κουβαλώντας μαζί τους θετική ενέργεια και ζωντάνια, στοιχεία απαραίτητα για μια δημιουργική καθημερινότητα στο γραφείο!

Τι είναι τελικά το efood; Μετά από την επίσκεψή μας στο Νέο Ηράκλειο, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το efood δεν είναι απλώς μια εταιρεία. Είναι μια κοινότητα που συνδυάζει την καινοτομία με την ανθρώπινη επαφή, δημιουργώντας έναν χώρο όπου η εργασία γίνεται διασκέδαση και η κάθε μέρα είναι γεμάτη εκπλήξεις και νέες εμπειρίες.

E-food: Ξενάγηση στα γραφεία της εταιρίας
© Νικήτας Κακάκης

© Νικήτας Κακάκης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα