EU News

Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία: Η πλατφόρμα άνοιξε

Το βραβείο απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 – 30 ετών, και στηρίζει πρωτοβουλίες-έργα τα οποία προάγουν την κατανόηση και την αλληλεγγύη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία που απευθύνεται σε νέους 16-30 ετών που ζουν στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία. Πρόκειται για ένα βραβείο που  αναδεικνύει το καθημερινό έργο των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, ενώ υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή τους στη χάραξη του μέλλοντος της Ευρώπης.

Το βραβείο απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 – 30 ετών, και στηρίζει πρωτοβουλίες-έργα τα οποία προάγουν την κατανόηση και την αλληλεγγύη, αλλά και την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης στους κατοίκους της ΕΕ. Επίσης,

Το βραβείο διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 13η Φεβρουαρίου 2022.

Τα έργα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια για να είναι επιλέξιμα θα πρέπει να κατατεθούν από νέο/νέα που διαμένει σε ένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και έχει ηλικία από 16 έως 30 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

  • να προωθούν τη συνεργασία και την κατανόηση σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και διεθνώς, με βάση δημοκρατικές αξίες (όπως, για παράδειγμα, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ελευθερία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)
  • να προωθούν ένα κοινό αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
  • να ενθαρρύνουν και άλλους νέους στην Ευρώπη να συμμετάσχουν στη δημοκρατία μας
  • να παρέχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως κοινότητα.

Χρονοδιάγραμμα για το 2022

  • 10 Ιανουαρίου 2022: έναρξη του διαγωνισμού
  • 13 Φεβρουαρίου 2022: προθεσμία υποβολής των έργων
  • Μάρτιος 2022: ανακοίνωση των εθνικών νικητών
  • Μάιος 2022: Τελετή βράβευσης στο Άαχεν

Διαβάστε περισσότερα για το βραβείο και τις αιτήσεις εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ