EU News

Διάσκεψη για τον Μέλλον της Ευρώπης: Τι συζητήθηκε στη Φλωρεντία

Οι συστάσεις της Ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Διάσκεψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάσκεψη για τον Μέλλον της Ευρώπης

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συζητήσεις της δεύτερης Ομάδας Πολιτών για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στη Φλωρεντία.

Η δεύτερη Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών με θεματική «Ευρωπαϊκή δημοκρατία/αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια» συνεδρίασε για τρίτη και τελευταία φορά στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021 στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία και εξ αποστάσεως, πολίτες από όλα τα κράτη μέλη, με διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, υιοθέτησαν 39 συστάσεις για το μέλλον της Ευρώπης στους τομείς ευρωπαϊκή δημοκρατία/αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια.

Το Συνέδριο διεξήχθη με πλήρη σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ πέρα από τους πολίτες και τους παρατηρητές που βρέθηκαν στη Φλωρεντία, η συμμετοχή γινόταν και υβριδικά. Οι σύνεδροι συνέχισαν τη δουλειά που είχαν ολοκληρώσει στο Στρασβούργο 24-26 Σεπτεμβρίου και online στις 12-14 Νοεμβρίου και επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως τα δικαιώματα και η μη διάκριση, η προστασία της δημοκρατίας και η απόκτηση κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας. 

Οι συστάσεις της Ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, όπου και θα ολοκληρωθούν. 80 πολίτες θα εκπροσωπήσουν τις 4 ομάδες, ενώ το 1/3 θα είναι νέοι ηλικίας 16-25 ετών. Το βήμα δεν δίνεται μόνο στους πολίτες αλλά και στους νέους,  που καλούνται να διορθώσουν την προβληματική μέχρι τώρα σχέση με τους θεσμούς. Στην ίδια Ολομέλεια θα βρίσκονται Ευρωβουλευτές, Ευρωπαίοι Επίτροποι και μέλη των εθνικών κυβερνήσεων για να ακούσουν τις προτάσεις που προέκυψαν στις διασκέψεις.
 
Πλέον, το ενδιαφέρον για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης μεταφέρεται στο Στρασβούργο με την έναρξη του νέου έτους, όπου η επόμενη ομάδα πολιτών θα ξεκινήσει τις συζητήσεις της. 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ