EU News

Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών: Ξεκινά το συνέδριο της Φλωρεντίας

Μέλλον της Ευρώπης: Συστάσεις της Ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών για τη δημοκρατία και τις αξίες της ΕΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών θα συνεδριάσει στην Φλωρεντία με θεματική «Ευρωπαϊκή δημοκρατία/αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια».

Η Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών θα συνεδριάσει στην Φλωρεντία της Ιταλίας για τρίτη και τελευταία φορά στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021. Αυτή τη φορά η ομάδα που στόχο έχει να ενδυναμώσει τη σχέση των πολιτών με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει από κοντά με θεματική «Ευρωπαϊκή δημοκρατία/αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια». 

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία με τη συμμετοχή 200 πολιτών από όλα τα κράτη μέλη, με διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο για να συζητήσουν και να υιοθετήσουν συστάσεις για το μέλλον της Ευρώπης

Οι πολίτες θα συνεχίσουν πάνω στη δουλειά που είχε γίνει στις δύο προηγούμενες συνεδρίες, στο Στρασβούργο (24-26 Σεπτεμβρίου) και online 12-14 Νοεμβρίου και θα εργαστούν αυτήν την φορά σε ζητήματα όπως δικαιώματα, η προστασία της δημοκρατίας, το γράμμα του νόμου, η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας και η ενδυνώμωση της συμμετοχής των πολιτών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση: