Αρχειο

Σασσόλι: Να μην γίνεται εθελοντικά η ανακατανομή των αιτούντων άσυλο

Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Μάλτα συμφώνησαν για την ανακατανομή των προσφύγων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21608901.jpg
© EPA/STEPHANIE LECOCQ

Το πρώτο σχόλιο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασσόλι για την συμφωνία που είχαν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Μάλτα

Την πρώτη του αντίδραση σχετικά με τη συμφωνία για τη μετανάστευση που έφτασαν σήμερα στη Βαλέτα η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Μάλτα, είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασσόλι. Οι 4 χώρες της Ε.Ε. συμφώνησαν για ανακατανομή στους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη από τη Μεσόγειο.

«Στην κατεύθυνση που έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» σχολίασε αρχικά ο Νταβίντ Σασσόλι, για να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Οποιοσδήποτε φτάνει σε ευρωπαϊκή χώρα, φτάνει στην Ευρώπη. Η ανακατανομή των αιτούντων άσυλο προσφύγων ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης πρέπει να γίνει με έναν συντεταγμένο δρόμο και όχι μεμονωμένα και εθελοντικά. Αυτές είναι οι θεμελιώδεις αρχές που ζήτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πρότασή του για μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου. 

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η συμφωνία«δείχνει πως η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει μόνο όταν συνδυάζει την ευθύνη με τον σεβασμό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αρχή της αλληλεγγύης. Είμαι βέβαιος ότι το Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εργαστούν για τη διεύρυνση της συμφωνίας προς τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ