Αρχειο

Τι συνέβη ξαφνικά με τις προτάσεις γάμου στο Instagram;

#Proposals4Europe: Η έξυπνη εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Ευρωεκλογές που πλησιάζουν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57570283_2308104266103078_8348446356600560461_n.jpg

Με το hashtag #Proposals4Europe, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές

«Όλοι βρήκαν φέτος να παντρευτούν;» Αυτό είναι το ερώτημα που αυθόρμητα κάνεις αν ακολουθήσεις το hashtag #Proposals4Europe, που τρεντάρει στο Instagram τις τελευταίες εβδομάδες. Η αλήθεια όμως είναι αρκετά διαφορετική, αφού το συγκεκριμένο hashtag αναφέρεται στις Ευρωεκλογές (!) που έρχονται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πλέον. Στην πρωτοποριακή εκστρατεία, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει τίτλο «το ελάχιστο πέντε», οι χρήστες των social media καλούνται να κάνουν πρόταση στους ακόλουθούς του, για να πάνε να ψηφίσουν μαζί.

#Proposals4Europe

Οι φετινές Ευρωεκλογές είναι σημαντικές για μια πληθώρα από λόγους και αυτό είναι το μήνυμα που η ιδιαίτερη αυτή εκστρατεία  θέλει να περάσει. «Θέλουμε να κινητοποιήσουμε ιδίως καινούριους ψηφοφόρους και όσους δεν ψηφίζουν», λέει στη FAZ ο Τομπίας Γκράλκε, επικεφαλής της πρωτοβουλίας. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο αριθμός των καινούριων ψηφοφόρων στις προηγούμενες ευρωεκλογές ήταν πολύ χαμηλότερος από τον αριθμό των άλλων ηλικιακών ομάδων.


Βεβαίως εκτός από την απλή συμμετοχή, στόχος της εκστρατείας είναι και να περιορίσει, όπως μπορεί την επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς, κερδίζοντας τους φιλοευρωπαίους πολίτες, που μοιάζουν απογοητευμένοι από τις κυβερνήσεις τους. «Θέλουμε να ξανακερδίσουμε τους πολίτες που είναι στην πραγματικότητα φιλοευρωπαίοι, αλλά αισθάνονται ότι η φωνή τους δεν ακούγεται. Η ιδέα της εκστρατείας δημιουργήθηκε πριν από τις γερμανικές εθνικές εκλογές του 2017, τότε έγινε μια εκστρατεία μικρότερου βεληνεκούς, η οποία λειτούργησε τόσο καλά», σύμφωνα με τον κ. Γκράλκε, «ώστε αποφασίσαμε φέτος να την επεκτείνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δηλωμένος στόχος της πρωτοβουλίας μας ήταν τότε να καταφέρουμε να περιορίσουμε τα ακροδεξιά κόμματα κάτω από το 5%, εξού και το όνομα».


Στη σελίδα τους στο Instagram αναφέρουν: «Υπέρ της δημοκρατίας, κατά του ακροδεξιού λαϊκισμού με ριζοσπαστική ευγένεια». Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην επίτευξη αυτού του στόχου με εκστρατείες της κοινωνίας των πολιτών και εκπαιδευτικές προσφορές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ