- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αβέβαιο το μέλλον των παγιδευμένων στο εργοστάσιο Αζοφστάλ
«Θα έχει βαρύ κόστος όποια επιχείρηση διάσωσης», λέει το Κίεβο
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/05/12/azofstal.jpg)
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αβέβαιο παραμένει το μέλλον των παγιδευμένων στο Αζοφστάλ – Τι δηλώνουν οι ουκρανικές αρχές.
Για 78η ημέρα συνεχίζεται ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, με το μέλλον των παγιδευμένων στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη να παραμένει αβέβαιο.
Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία υποβάθμισε τις προσδοκίες ότι θα γίνει επιχείρηση διάσωσης των στρατιωτικών και των αμάχων που είναι παγιδευμένοι στο εργοστάσιο, περικυκλωμένοι από ρωσικά στρατεύματα.
«Οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση θα απαιτούσε μεγάλο αριθμό στρατιωτών, διότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση 150 ως 200 χιλιομέτρων», δήλωσε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ολεξίι Χρόμοφ, επισημαίνοντας ότι θα είχε μεγάλο κόστος σε απώλειες, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει εγκαταστήσει ισχυρές άμυνες στη Μαριούπολη.
Σημειώνεται ότι το λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, τελούσε υπό ρωσική πολιορκία για πάνω από δύο μήνες.
![Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένο κτίριο από βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατεστραμμένο κτίριο από βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/oukrania_9.jpg)
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας, την Ιρίνα Βέρεστσουκ, περίπου 1.000 ουκρανοί στρατιωτικοί, από τους οποίους περίπου οι μισοί είναι τραυματίες, βρίσκονται ακόμη στις εγκαταστάσεις της Αζοφστάλ. Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για 2.500 ουκρανούς μαχητές και ξένους μισθοφόρους στο αχανές εργοστάσιο.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία καλεί να εκκενωθούν οι πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ
Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία κάλεσε διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν πρωτοβουλία για να απομακρυνθούν οι άμαχοι από δυο πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.
«Ενόψει της διαγραφόμενης καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης για τους περισσότερους πολίτες στην Κραματόρσκ και τη Σλοβιάνσκ, καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ και τη ΔΕΕΣ να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία και ασφαλή απομάκρυνση όλων των αμάχων από τις πόλεις αυτές υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε ο Ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα, οχυρωμένα στην Κραματόρσκ και στη Σλοβιάνσκ, χρησιμοποιούν τους άμαχους σαν ανθρώπινες ασπίδες», είπε ο υποστράτηγος Μιζίντσεφ.
Ο Ρώσος αξιωματικός υποστήριξε ακόμη ότι στις δύο πόλεις εξακολουθούν να βρίσκονται κάπου 90.000 άμαχοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία – Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις ασφαλείας»
«Η Ευρώπη θα πει τη γνώμη της, αλλά δε θα είναι στο τραπέζι», τόνισε ο Κιθ Κέλογκ
Εκτός του ότι η ομιλία του στο Μόναχο είχε απαράδεκτα επιθετικό, διδακτικό και συγκαταβατικό τόνο, έδειχνε άγνοια τόσο του παρελθόντος όσο και της επικαιρότητας
Ο Φρίντριχ Μερτς φαβορί για καγκελάριος μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες
Στο στόχαστρο πελάτες, δημοσιογράφοι και bloggers
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.