- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Bloomberg: Η Γερμανία έτοιμη να στηρίξει το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Η προϋπόθεση που θέτει το Βερολίνο
Η Γερμανία λέει «ναι» σε ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Τι αναφέρει εκτενές δημοσίευμα του Bloomberg.
Έτοιμη να στηρίξει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο είναι η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
«Το Βερολίνο θα στήριζε μια σταδιακή προσέγγιση για αποκλεισμό του ρωσικού πετρελαίου, σε σχέση με κάποιες άλλες επιλογές που έχουν συζητηθεί, όπως το ανώτατο όριο τιμών ή οι μηχανισμοί πληρωμής για την παρακράτηση μέρους των ρωσικών εσόδων», αναφέρει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.
«Ο αποκλεισμός θα έπρεπε να έρθει αφού παρέλθει μια μεταβατική περίοδος», κατά τις ίδιες πηγές.
Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ η απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό πετρέλαιο είναι ζήτημα ημερών. Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης χθες ότι η Γερμανία θα μπορέσει να στηρίξει την επιβολή ευρωπαϊκού εμπάργκο προς την ρωσική ενέργεια.
«Σήμερα μπορώ να πω ότι ένα εμπάργκο έχει πλέον καταστεί διαχειρίσιμο για τη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα έκτο πακέτο κυρώσεων. Διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών μελών αναμένεται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.
«Το έκτο πακέτο κυρώσεων θα έρθει εν ευθέτω χρόνω. Εργαζόμαστε εντατικά σε αυτό», δήλωσε νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Οι όποιες επίσημες προτάσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν προς έγκριση από την επόμενη εβδομάδα. Η τελική απόφαση σχετικά με τον ακριβή μηχανισμό με τον οποίο η Ε.Ε. θα στοχεύσει το ρωσικό πετρέλαιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Φον ντερ Λάιεν: Φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία από γειτονικές χώρες
Την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και στη Βουλγαρία από γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αντιδρώντας στην απόφαση της Μόσχας να διακόψει την πώληση φυσικού αερίου σε Βαρσοβία και Σόφια.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εργαστεί για να διασφαλίσει πως η απόφαση της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom να διακόψει τις προμήθειες στην Πολωνία και τη Βουλγαρία θα έχει τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στους καταναλωτές.
«Η απάντησή μας θα είναι άμεση, ενωμένη και συντονισμένη. Πρώτον, θα διασφαλίσουμε ότι η απόφαση της Gazprom θα έχει τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στους Ευρωπαίους καταναλωτές», τόνισε.
It comes as no surprise that the Kremlin uses fossil fuels to blackmail us.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) April 27, 2022
This is something the @EU_Commission has been preparing for, with Member States and international partners.
Our response will be immediate, united and coordinated.
https://t.co/hUc7DzGfd5
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.