- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πούτιν σε Γκουτέρες: «Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι περίπλοκη και τραγική»
Ο Ρώσος πρόεδρος βλέπει «θετικό αποτέλεσμα» στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Αντόνιο Γκουτέρες και χαρακτήρισε την κατάσταση στην Μαριούπολη ως «τραγική».
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνομιλώντας με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Μόσχα, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Μαριούπολη ως «τραγική».
«Η κατάσταση είναι περίπλοκη εκεί και τραγική. Αλλά είναι απλό, πραγματικά. Μίλησα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν σήμερα, είπε ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνταν εκεί. Όχι, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τελείωσαν εκεί. Δεν υπάρχουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη», τόνισε.
Russian President Vladimir Putin says the situation in Mariupol is "tragic" and "complicated", adding "there are no military operations in Mariupol".
— Sky News (@SkyNews) April 26, 2022
Follow live: https://t.co/zlMv56C1JY
📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/Geglc8zuM5
Οι εν λόγω δηλώσεις του Πούτιν έρχονται μετά τις κατηγορίες της Ουκρανίας, ότι η Ρωσία βομβαρδίζει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο έξω από την πολιορκημένη πόλη. Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ουκρανούς μαχητές ότι «κρύβονται πίσω από αμάχους στα χαλυβουργεία του Azovstal» και υπογράμμισε ότι «το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς είναι να τους απελευθερώσει».
«Μιλάτε για τους ρωσικούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ότι δεν λειτουργούν. Όχι, σας είπαν ψέματα. Δουλεύουν με το σύστημά μας», επισήμανε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Γκουτέρες.
Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έφυγαν από τη Μαριούπολη που ήταν «ελεύθεροι να πάνε οπουδήποτε». «Κάποιοι θέλουν να πάνε στη Ρωσία, κάποιοι στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.
Ο Πούτιν βλέπει «θετικό αποτέλεσμα» στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Μεταξύ άλλων ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζονται διαδικτυακά και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν «θετικό αποτέλεσμα».
Νωρίτερα ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη Μόσχα και το Κίεβο να εργαστούν σε συντονισμό με τον ΟΗΕ για το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από περιοχές όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε πρόταση του Κιέβου για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μαριούπολη.
Με πληροφορίες από The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.