

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν πιστεύει πως ο Πούτιν εξετάζει τη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων.
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης της Ρωσίας ότι η Ουκρανία διαθέτει βιολογικά και χημικά όπλα είναι ψευδείς και δείχνουν πως ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει εκείνος διαταγή να χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χθες Δευτέρα.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι με την πλάτη στον τοίχο και μιλάει τώρα για νέα προσχήματα που απεργάζεται, υποστηρίζοντας ότι εμείς στην Αμερική έχουμε βιολογικά και χημικά όπλα στην Ευρώπη», πράγμα που «απλά δεν είναι αλήθεια», είπε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συζήτησης θεωρητικά αφιερωμένης σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.
Οι Ρώσοι «λένε επίσης ότι η Ουκρανία έχει βιολογικά και χημικά όπλα (...). Αυτή είναι σαφής ένδειξη πως (ο Βλαντίμιρ Πούτιν) εξετάζει τη χρήση τους», πρόσθεσε, κατηγορία που επαναλαμβάνουν συνεχώς το τελευταίο διάστημα στελέχη της κυβέρνησής του και κυβερνήσεων κρατών-μελών του NATO.
Πόλεμος στην Ουκρανία - Δηλώσεις Μπάιντεν: Η Ρωσική πρεσβεία δεν απάντησε αμέσως
Η Ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο για τις δηλώσεις του κ. Μπάιντεν.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το Κίεβο, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, ότι σχεδιάζει επίθεση με χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του ουκρανικού λαού και να κατηγορήσει κατόπιν τη Μόσχα. Χθες Δευτέρα, η Ρωσία κατηγόρησε «ουκρανούς εθνικιστές» πως προκάλεσαν διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Σούμι.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο σύμβουλος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν προειδοποίησε τον Νικολάι Πάτρουσεφ, τον γραμματέα του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αμερικανική προεδρία δεν ξεκαθάρισε ποιες θα ήταν αυτές οι συνέπειες.
Πόλεμος Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί - Το δράμα των αμάχων (LIVE)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κριστίν βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος δίπλα στο αμάξι της, ενώ ο ίδιος θεωρείται ένας από τους χειρότερους εγκληματίες του Καναδά
Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε τη σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο
Μια διαδρομή μέσα από τις υποσχέσεις, τις διαψεύσεις και τις νέες μορφές «σιωπής» στην ψηφιακή εποχή.
Η Τεχεράνη απάντησε αρνητικά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και απέρριψε άμεσες συνομιλίες
«Η αυξημένη στρατιωτική πίεση αποδίδει», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
«Μην αγοράζετε Tesla, πουλήστε τις μετοχές της, κινητοποιηθείτε»
Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
Η κράτησή του δεν σχετίζεται με δημοσιογραφικές δραστηριότητες, ξεκαθαρίζει η Άγκυρα
«Δεν πρόκειται απλώς για μια καταστροφή. Είναι μια σύνθετη ανθρωπιστική κρίση...» σημειώνει ο Ερυθρός Σταυρός
«Αν κατασκευάσετε το αυτοκίνητό σας στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα βγάλετε πολλά χρήματα» απαντά
Ευάλωτες σε χάκερ και εκβιαστές φωτογραφίες που εστάλησαν και σε προσωπικά μηνύματα
Εκεί που κανείς δεν κρίνει και όλοι χωράνε
Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πλασματικός
Κατάπαυση πυρός κήρυξαν οι αντάρτες της PDF
Πόσους καλεσμένους θα έχει τελικά ο ιδρυτής της Amazon
Άγνωστη για την ώρα η τύχη των επιβατών
Οι συμβουλές των γιατρών μετά από μια απλή θεραπεία
«Μόνο η πίεση φέρνει αποτελέσματα», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος
Κόκκινη γραμμή ο αφοπλισμός της οργάνωσης
Το φαινόμενο ήταν ορατό στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.