- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κυρώσεις στον Πούτιν και τον Λαβρόφ από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Στην ίδια λίστα με τον Άσαντ και τον Λουκασένκο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει στις κυρώσεις της τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη λίστα κυρώσεων της, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα της συζήτησης που δεν ολοκληρώθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αποφασίστηκε σήμερα από τους πρέσβεις και τους υπουργούς», είπε ο Μπορέλ.
«Έτσι, ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ βρίσκονται στη λίστα των ατόμων που έχουν επιβληθεί κυρώσεις μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Δούμας που ευθύνονται για αυτήν την επιθετικότητα», πρόσθεσε.
Ο Μπορέλ είπε ότι οι μόνοι ηγέτες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ και ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο.
«Και τώρα ο Πούτιν», πρόσθεσε.
Στον Πούτιν και τον Λαβρόφ, ωστόσο, δεν θα επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών εντός της Ε.Ε. στο πλαίσιο των μέτρων, κάτι που υπογραμμίζει την προθυμία του μπλοκ να διατηρήσει ανοιχτές κάποιες συμβολικές διπλωματικές διόδους.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σχεδιάζει άμεσα την επιβολή νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά είναι έτοιμη να ενισχύσει τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί ανάλογα με τις ενέργειες της Ρωσίας και τη συναίνεση μεταξύ των κρατών - μελών», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
«Δεν θα ήθελα να σκέφτομαι την ιδέα ενός τρίτου πακέτου. Απλώς είπαμε ότι όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να τεθεί σε ισχύ το [υπάρχον] πακέτο και τώρα έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στην εφαρμογή του, κάτι που δεν είναι εύκολο» τόνισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.