Κοσμος

Η Δανία θέλει να «πατάξει» το φαινόμενο των groupies ισοβιτών

Μια νέα γυναίκα αποκάλυψε ότι υπέκυψε σε ηλικία 17 ετών στη γοητεία του «δολοφόνου του υποβρυχίου» Πέτερ Μάντσεν,

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φυλακή
Φυλακή © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι καταδικασθέντες στη Δανία σε ισόβια κάθειρξη δεν θα μπορούν να συνάπτουν νέες ερωτικές σχέσεις κατά τα δέκα πρώτα χρόνια της ποινής τους.

Στη Δανία, οι καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη δεν θα μπορούν πια να συνάπτουν νέες ερωτικές σχέσεις κατά τα δέκα πρώτα χρόνια της ποινής τους για να αποφευχθεί το φαινόμενο των «groupies» εγκληματιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει απεχθή παραδείγματα φυλακισμένων, που έχουν διαπράξει κτηνώδη εγκλήματα, να επικοινωνούν με νέους ανθρώπους για να προσελκύσουν τη συμπάθεια και την προσοχή τους. Πρέπει προφανώς να δοθεί τέλος σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χάκερουπ.

Προσφάτως μια νέα γυναίκα αποκάλυψε ότι υπέκυψε σε ηλικία 17 ετών στη γοητεία του Πέτερ Μάντσεν, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την άγρια δολοφονία το 2017 της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.

«Οι καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη…δεν θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τις φυλακές μας ως κέντρα γνωριμιών ή πλατφόρμες ενημέρωσης για να καυχώνται για τα εγκλήματά τους», σημείωσε ο υπουργός.

Οι φυλακισμένοι θα μπορούν να διατηρούν επαφή με επιστολές ή τηλεφωνικά με πρόσωπα που ήταν κοντινά τους πριν από τη φυλάκισή τους.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει να απαγορεύεται σε όσους εκτίουν ισόβια κάθειρξη να δημιουργούν νέες σχέσεις κατά τη διάρκεια των 10 πρώτων χρόνων της ποινής τους, σε αντίθεση με ό,τι ήταν έως σήμερα δυνατόν. Παράλληλα, στοχεύει στο να τους απαγορεύσει να δημοσιεύουν ελεύθερα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν το έγκλημα ή τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ίδιοι --ή συμμετείχαν σε αυτό-- σε podcast για το συγκεκριμένο θέμα. Σήμερα, οι καταδικασθέντες μπορούν να παράδειγμα να εκφραστούν στο Facebook.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να υιοθετηθεί το φθινόπωρο και η νέα νομοθεσία να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.