- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εver Given: Έπιασε για πρώτη φορά λιμάνι μετά από 129 μέρες
Είχε αποκλείσει τη διώρυγα του Σουέζ τον Μάρτιο
Το Ever Given έπιασε επιτέλους λιμάνι μετά την περιπέτειά του στη διώρυγα του Σουέζ, μήνες αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.
Το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχε κολλήσει στη διώρυγα του Σουέζ κοντά στην Αίγυπτο τον Μάρτιο, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες αντιπαραθέσεις με την αιγυπτιακή κυβέρνησης για το ύψος της καταβολής της αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλει η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Το Ever Given που κατέπλευσε επιτέλους στο λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία την Πέμπτη, έπεσε στην αμμώδη όχθη του καναλιού περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια της νότιας εισόδου με αποτέλεσμα να αποκλείσει τη δίοδό της και από τις δύο πλευρές για μια εβδομάδα.
Έπειτα από τεράστιες προσπάθειες, το πλοίο με με δυνατότητα μεταφοράς έως και 18.000 εμπορευματοκιβώτια και μήκος 400 μέτρα, απελευθερώθηκε έξι μέρες αργότερα επιτρέποντας στα εκατοντάδες πλοία που περίμεναν να περάσουν από τη διώρυγα.
Για την αποκατάσταση του προβλήματος εργάστηκαν πλήθος εξειδικευμένων συνεργείων, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα το οποίο είχε δημιουργήσει συμφόρηση και στις δύο πλευρές του καναλιού με πλοία τα οποία ανέμεναν να διαπλεύσουν τη διώρυγα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ever Given ξεπέρασε και την μεγάλη διαμάχη που ξέσπασε με την κυβέρνηση της Αιγύπτου, η οποία ζητούσε περίπου 900 εκατ. δολαρίων αποζημίωση για τις οικονομικές ζημιές που προκλήθηκαν στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και στο παγκόσμιο εμπόριο.
Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, η εταιρεία ναυτιλιακών δεδομένων Lloyd's List εκτίμησε ότι ο αποκλεισμός της διώρυγας του Σουέζ απέτρεψε τη διέλευση φορτίου αξίας περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ την ημέρα, μεταξύ Ασίας και Ευρώπης .
Το Ever Given κατέπλευσε τελικά στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Amazonehaven νωρίς το πρωί της Πέμπτης με περίπου 18.300 εμπορευματοκιβώτια στο πλοίο.
«Ήταν μεγάλη ανακούφιση και μια ξεχωριστή στιγμή», δήλωσε ο Hans Nagtegaal, διευθυντής εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Ρότερνταμ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.