- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν
Θα είναι ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα έχει συνάντηση με τη βασίλισσα


Βασίλισσα Ελισάβετ - Τζο Μπάιντεν: Πότε αναμένεται να γίνει η συνάντησή τους στη Βρετανία - Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων.
Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.
Όπως αναφέρει το δίκτυο, η επίσκεψη θα αποτελέσει μέρος του ταξιδιού του Προέδρου Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 7 τον επόμενο μήνα. Στο ταξίδι θα τον συνοδεύει η Πρώτη Κυρία, Δρ Τζιλ Μπάιντεν.
Η επίσημη ανακοίνωση για τη συνάντηση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όταν ο Λευκός Οίκος και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα και τις σχετικές λεπτομέρειες.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G7, στις 11-13 Ιουνίου στην Κορνουάλη, κατόπιν στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί και με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 16 Ιουνίου στην Ελβετία.
Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 13ος Αμερικανός Πρόεδρος που θα συναντήσει την Αυτού Μεγαλειότητα κατά τη διάρκεια της βασιλείας της. Ο πρώτος Πρόεδρος με τον οποίο συναντήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ήταν ο Χάρι Τρούμαν, το 1951 (33ος πρόεδρος των ΗΠΑ) αν και ήταν πριγκίπισσα εκείνη την εποχή και ανέβηκε στο θρόνο τον επόμενο χρόνο. Με τον μόνο Πρόεδρο που δεν συναντήθηκε ήταν ο 36ος Πρόεδρος Λύντον Τζόνσον, ο οποίος δεν επισκέφθηκε τη Βρετανία κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Η τελευταία συνάντηση της Βασίλισσας με Πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Πρώην Κυρία, Μελάνια Τραμπ, τον Ιούλιο του 2018.
Με πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει σκοτεινές πτυχές της αποικιοκρατικής κληρονομιάς
Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών λόγω κριτικής για την εισβολή στην Ουκρανία
Δείτε τις αναρτήσεις τους στα social media
Ο δημοσιογράφος του Reuters, έντονα επικριτικός με τον αμερικανό πρόεδρο, μιλάει για όλα
«Mήπως ήρθε η ώρα για τον πρώτο Αφρικανό πάπα στη σύγχρονη εποχή» αναρωτιέται το Politico
Καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση απειλεί την ανεξαρτησία του Χάρβαρντ
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε προτείνει το 2019 τον Κέβιν Φάρελ για τον ρόλο αυτό
Το 14% του πληθυσμού του εβραϊκού κράτους ενδιαφέρεται περισσότερο για τη θρησκεία παρά για το «έθνος»
Οι περισσότεροι Αμερικανοί διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου
Από τα πρώτα διατάγματα στους δασμούς
«Ένας Πάπας που έκανε τα πράγματα διαφορετικά»
Καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θέλει να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων»
Τα ταξίδια και το... μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται η κηδεία του εκλιπόντα ποντίφικα
Νέα συνάντηση Ουκρανών, Ευρωπαίων και ΗΠΑ στο Λονδίνο την Τετάρτη
Η ανακοίνωση του Βατικανού
Η επόμενη μέρα στο Βατικανό και η διαδικασία της διαδοχής
Για άγνωστους λόγους ο κινητήρας αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.